Seuca, în faliment Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 92 Vizualizări

Seuca, în faliment

2192_SeucaFlaim.gifDupã luni în care procesul de reorganizare judiciarã a trenat sau a fost tergiversat, dupã mai bine de un an de proces de uzurã, nervi şi speranţe moarte, Agrozooviticola Seuca va intra în faliment.
Ieri, la Tribunalul Neamţ, unde a fost strãmutat procesul la începutul anului, judecãtorul sindic urma sã se pronunţe privind declanşarea procedurii falimentului, cerutã de toţi cei cinci creditori ai societãţii şi anume Agenţia Domeniile Statului, AVAS, Bicapa, Direcţia Generalã de Finanţe Publice Mureş şi TCE Compil Piatra Neamţ.
Surprinzãtoare a fost poziţia firmei patronate de cãtre soţia lui Culiţã Tãrâţã, care, dupã ce mai bine de un an s-a opus declanşãrii procedurii falimentului, în speranţa cã va pune mâna pe cele peste 200 de hectare cu viţã de vie din jurul Târnãveniului şi din municipiu, a retras înainte de termenul de judecatã de ieri planul de reorganizare a firmei. Potrivit declaraţiei lui Grigore Suciu, reprezentantul creditorului Bicapa, mai mult ca sigur cã judecãtorul sindic va aproba intrarea Agrozooviticola Seuca în faliment.
Agrozooviticola a fost privatizatã la sfârşitul anului 2002, cãtre persoana fizicã Ilie Paraschiv, dar întotdeauna proprietarul de facto a fost considerat fostul deputat PSD, Culiţã Tãrâţã, mult mai cunoscut din scandalul arendãrii Insulei Mari a Brãilei.
Prima implicare a lui Tãrâţã la Seuca, prin TCE Compil, a avut loc în 2003, când între cele douã societãţi s-a încheiat un contract în participaţiune, pentru îmbutelierea de vin. Cu toate cã firma nemţeanã se angaja sã punã la dispoziţie fonduri şi logisticã, acest lucru nu s-a întâmplat. Ba mai mult, publicaţiile noastre au relatat în mai multe numere cã angajaţii de la cele cinci ferme ale Agrozooviticola nu au fost plãtiţi luni de zile, cu toate cã TCE Compil se obligase sã asigure şi banii pentru salarii.
În acest an a devenit evident cã societatea se îndreaptã spre faliment, dar strãmutarea procesului a afectat inclusiv producţia de struguri, viile rãmânând nelucrate, iar firma nu a mai putut fi salvatã.
Urmãtorul pas va fi desemnarea unui lichidator judiciar care va fi însãrcinat cu vânzarea activelor, astfel încât mãcar parţial creditorii sã fie plãtiţi. Sperãm însã ca Seuca sã nu fie vândutã pe nimic, aşa cum s-a întâmplat cu mai toate firmele care au ajuns în faliment. (L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE