Home / Eveniment / Sorin Lazăr, vândut de colegi?!

Sorin Lazăr, vândut de colegi?!

Distribuie

Trimiterea în judecată de către DNA a directorului adjunct de la DGFP Mureş, Sorin Lazăr, sub acuzaţia de luare de mită a coincis cu intrarea acestuia în concediu medical. Potrivit anumitor voci din cadrul DGFP Mureş, îmbolnăvirea subită a lui Lazăr ar avea ca rol blocarea procedurilor de suspendare a acestuia de către Ministerul Finanţelor din funcţia de la Finanţe.
Aceleaşi surse susţin că procurorii DNA au reuşit să tranşeze dosarul legat de acordarea unor facilităţi la plată, printr-o ordonanţă de disjungere în urma căreia ceilalţi învinuiţi din dosar, foşti subalterni ai lui Lazăr, dar şi şeful său din 2001 până în 2004, Lucian Savu, au fost incluşi într-un alt dosar de cercetare penală.
În timp ce Sorin Lazăr s-a ales cu o trimitere în judecată, sursele noastre spun că restul finanţiştilor ar fi primit doar amenzi administrative, fiind stimulaţi astfel să-l toarne pe Lazăr. "Doi dintre inspectori sunt acum martorii DNA", afirmă sursele citate sub protecţia anonimatului, care susţin însă că declaraţiile acestora nu ar fi prea concludente. "Ei spun că au fost sunaţi de Lazăr şi li s-a atras atenţia când au făcut verificările la anumite firme, dar nimic mai mult. Nu spun nici că s-a dat, nici că s-a luat şi nici că verificările ar fi fost făcute fără urmărirea legii", spun aceleaşi surse, care arată că cei doi oameni de afaceri care au fost trimişi în judecată la rândul lor pentru dare de mită în acelaşi dosar – Ovidiu Grozescu, administrator la SC Ultramed SRL, şi Lucian Bordaş, administrator la SC Big Aluminium SA -, ar fi prieteni vechi ai lui Lazăr, motiv pentru care nu au răspuns încercărilor procurorilor anticorupţie de a-i transforma în martori ai acuzării, poziţie care i-ar fi transformat instantaneu în inculpaţi. În ciuda acestor informaţii venite pe filiera DGFP, adică de la oameni care au intrat în contact cu ceilalţi învinuiţi, DNA nu a făcut nici o referire oficială la aceştia, vrând parcă să pună sub tăcere faptul că în dosar au fost cercetate peste 20 de persoane şi mai multe firme din judeţ, despre care s-a spus că ar fi primit preferenţial înlesniri la plată faţă de bugetul de stat.
Vă reamintim că procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Târgu Mureş au dispus vineri trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Sorin Lazăr, director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mureş, pentru "luare de mită, fals intelectual, abuz în serviciu şi obţinerea de foloase necuvenite prin intermedierea sau înlesnirea efectuării unor operaţiuni financiare sau comerciale în virtutea funcţiei pe care a deţinut-o". Alături de Lazăr, au fost trimişi în judecată de DNA în acelaşi dosar Ovidiu Grozescu, administrator la SC Ultramed SRL, şi Lucian Bordaş, administrator la SC Big Aluminium SA, sub acuzaţia luare de mită şi uz de fals. Potrivit anchetatorilor, Sorin Lazăr ar fi aprobat mai multe eşalonări de datorii către bugetul de stat, cu încălcarea legislaţiei în vigoare, respectiv a eliberat certificate false în care respectivele firme apăreau fără datorii către bugetul de stat, astfel încât au putut participa la licitaţii publice cu cazierul fiscal nepătat. Lazăr ar fi primit la schimb două autoturisme, un Daewoo Leganza, un Opel Astra, respectiv o excursie cu familia în Italia, foloase necuvenite evaluate de DNA la 1,2 miliarde de lei vechi.

Cristian DAVID


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Interviu cu Zorro și Haneș: Zâmbetele devin tradiție la show-urile de stand-up și open mic ale celor de la 3G Hub

Distribuie Fondat în toamna anului 2015, 3G HUB (3g Theater) este una dintre companiile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.