Sub semnul atomului Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Sub semnul atomului

4800_atom.gifPolitica energetică va fi una dintre temele centrale ale preşedinţiei finlandeze a Uniunii Europene (UE), care se va desfăşura în semestrul următor, a afirmat preşedintele Finlandei, Tarja Halonen. Dată fiind dependenţa UE de importurile de petrol şi gaze naturale, dezvoltarea unei strategii comune este de o importanţă vitală, a spus Halonen într-un discurs rostit în adunarea anuală a Confederaţiei industriei germane (BDI).
Tarja Halonen a subliniat, totuşi, că fiecare ţară poate continua să opteze în mod suveran când se pune problema alegerii surselor sale de aprovizionare naţională. Preşedintele finlandez a spus acest lucru făcând aluzie la faptul că în ţara sa se construieşte cel mai mare reactor nuclear din lume, în valoare de trei miliarde de euro.
Referindu-se la problemele existente între cel mai mare furnizor de gaze naturale al UE, consorţiul rus Gazprom, şi Comisia Europeană, Tarja Halonen a apreciat că trebuie să se caute soluţii care să-l satisfacă atât pe furnizor, cât şi pe client. Gazprom s-a plâns de barierele de care se loveşte în materie de concurenţă în procesul său de extindere către Europa de vest. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE