Home / Eveniment / Ultimul clopotel pentru clasa a VIII-a

Ultimul clopotel pentru clasa a VIII-a

Distribuie

8599_elevi.gifPeste 230.000 de elevi din clasele a VIII-a îsi vor încheia cursurile anului scolar 2006-2007 vineri, 8 iunie, întrucât sesiunea unica a Testelor nationale din acest an începe luni, 18 iunie.

La Testele Nationale s-au înscris la nivelul judetului Mures 5.870 de elevi. "Acesti elevi îsi vor sustine examenele în 21 de centre de testare. Lucrarile vor fi corectate de catre comisii în sase centre de evaluare", ne-a declarat Nelu Moldovan, inspector scolar general adjunct. Examenul consta în trei probe obligatorii – limba si literatura româna, matematica si în functie de optiunea fiecarui candidat, Istoria Românilor sau Geografia României. Elevii absolventi ai unei unitati scolare cu predare în limbile minoritatilor nationale trebuie sa sustina si o proba de limba materna. La examenul de limba s-au înscris aproximativ 2.300 de elevi din unitatile de învatamânt muresene.
Când ne sustinem
examenele?
Emotiile pentru Testele Nationale din aceasta vara vor începe de luni, 18 iunie, când va avea loc prima proba la limba si literatura româna. Marti, 19 iunie, elevii care provin de la scolile cu predare în limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna. Ultimele examene sunt programate pentru zilele de 20 iunie la matematica, respectiv 21 iunie pentru proba la alegere istoria românilor sau geografia României. Primele rezultate vor fi afisate în data de 24 iunie, pâna la ora 16.00. În decursul aceleasi zile, între orele 16.00 si 20.00, elevii vor putea sa depuna contestatii. Contestatiile vor fi rezolvate în perioada 25 – 27 iunie, iar afisarea rezultatelor finale va avea loc în data de 28 iunie.
De la gimnaziu la liceu
Testele Nationale se organizeaza în vederea selectarii si repartizarii absolventilor claselor a VIII-a în clasa a IX-a a de liceu sau de scoli de arte si meserii. Procedura de selectie privind admiterea elevilor în clasa a IX-a consta în media la testele nationale, cu o pondere de 50% si media de absolvire a claselor a V- VIII, cu o pondere de 50%. Pentru sustinerea testelor nationale se pot prezenta atât absolventii claselor a VIII-a – seria curenta, cât si cele din seriile anterioare, care nu au reusit sa promoveze testele nationale în anii anteriori. Toti candidatii au dreptul sa sustina Testele Nationale fara taxa, inclusiv cei din învatamântul particular.

Amalia MATEI
amalia@zi-de-zi.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Noutățile contractului cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate

Distribuie În cadrul primului panel (”Finanțarea serviciilor medicale – noul contract cadru”) din cadrul Conferinței …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.