Home / Uncategorized / Valori patrimoniale pentru CJ

Valori patrimoniale pentru CJ

Distribuie

3416_valoripatrimoniale.gConsilierii judeţeni au avizat ieri dorinţa executivului CJ Mureş de a obţine imobile şi terenuri care nu mai sunt folosite de armată. Astfel, CJ solicită Guvernului şi Ministerului Apărării Naţionale terenuri şi imobile în Gorneşti, Cerghid şi Corunca. Între destinaţii se numără un Centru de pregătire pentru administraţie sau terenuri de sport.

Consiliul Judeţean Mureş solicită Guvernului României trecerea unor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al judeţului Mureş şi în administrarea Consiliului Judeţean Mureş. Între propunerile pentru destinaţiile spaţiilor se numără un Centru Judeţean de pregătire profesională pentru administraţia publică locală la Gorneşti, bază de sport şi agrement care să includă teren de golf şi hipodrom la Cerghid, sau investiţii de interes public în domeniul asistenţei sociale la Corunca.
CJ a solicitat valorile patrimoniale argumentând prin "lipsa de spaţii cu care se confruntă serviciile publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean, situaţie care se va acutiza în condiţiile modificării legislaţiei proprietăţii ce conduce la retrocedări iminente". CJ Mureş are în obiectiv şi obţinerea altor imobile care sunt în prezent fără activitate şi care ar putea satisface în bune condiţii desfăşurarea unor activităţi de interes public. Suprafaţa construită la Gorneşti este de 8.131 mp, iar suprafaţa totală a terenului inclusiv construcţiile este de 473.400 mp. CJ mai solicită 345.912 mp în Cerghid şi 4.400 mp de la Corunca. "Acolo este o suprafaţă mare şi poate fi folosită apoi în mai multe direcţii. Am avut solicitări şi de la preventoriul TBC care trebuie, în maxim cinci ani, să restituie imobilul în care funcţionează. Noi am dorit să arătăm Guvernului că există o strategie pregătită pentru aceste obiective", a precizat Lokodi Edita preşedintele CJ Mureş, referindu-se la valorile patrimoniale de la Gorneşti. Lokodi a mai precizat că a discutat cu primarii de la Ungheni şi Cerghid, aceştia manifestându-şi intenţia de a folosi o parte din aceste valori patrimoniale pentru locuinţe noi ANL respectiv obiective turistice. Vicepreşedintele CJ, Alexandru Petru Frătean a argumentat şi el solicitarea făcută Guvernului: "CJ din nefericire suferă din punct de vedere patrimonial. Este o oportuniate fericită de a mai îmbogăţi patrimoniul judeţului. Susţin aceste transferuri", a declarat Frătean.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Curăţenia de Primăvară – Primăria Reghin

DistribuieCOMUNICAT Municipiului Reghin, organizează în perioada 14 martie – 21 aprilie 2016, acţiunea de salubrizare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.