Home / Eveniment / Il acuza pe Petru Dan

Il acuza pe Petru Dan

Distribuie

Il acuza pe Petru Dan

Completul de judecata in frunte cu Viorica Odobleja care i-au redus durata mandatului preventiv lui Csibi Istvan au sesizat conducerea Curtii de Apel Tîrgu Mures asupra afirmatiilor procurorului general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Tîrgu Mures, Petru Dan pe acest subiect, pe care le considera neloiale, mai mult acuzandu-l pe Petru Dan de faptul ca a incalcat Codul Deontologic al Magistratilor. Ei considera ca procurorul Petru Dan a incalcat articolul 33 in care se subliniaza ca, „magistratii procurori sunt obligati sa se abtina de a interveni în secretul deliberarii si de a face aprecieri cu privire la hotararile judecatoresti, în afara celor cuprinse în motivare cailor de atac exercitate în conditiile legii". In plangere, Vioreca Odobleja, solicita presedintelui Curtii de Apel Tîrgu-Mures, Floarea Grosu, si înainteze plîngerea Ministerului Justitiei si Consiliului Superior al Magistraturii. "Procurorul General Petru Dan a facut o afirmatie cum ca solutia data de complet este nelegala, subliniind ca recursul se putea admite sau respinge. Nu este adevarat pentru ca judecatorul este cel care verifica legalitatea si temeinicia actului de judecata. Nu am dat o solutie de compromis", a adaugat Viorica Odobleja, care i-a redus lui Csibi durata mandatului de arestare preventiva de la 28 la 15 zile. Presedinta Curtii de Apel Tîrgu Mures, chiar daca a spus ca relatiile dintre judecatori sI procurori sunt bune, nu a negat ca va sesiza organele ierarhic superioare indicate an plangere de judecatori. Acest lucru s-ar putea solda cu un control din partea CSM si poate atrage chiar sanctiuni, mai ales ca incalcarea Codului Deontologic al Magistra]ilor este una fara precedent la instantele Muresene. "In ultima vreme, judecatorii din Targu Mures au avut probleme destule si au fost de multe ori terfeliti dar nu am putut sa nu facem o asemenea plangere mai ales ca tensiunille si declaratiile fara rost vin din interior. Sau mai corect aproape din interior", a mai adaugat Viorica Odobleja.

Procurorul general Petru Dan a declarat ca a facut acele afirmatii ca simplu jurist la intrebarile adresate ziaristilor. El a negat ca ar fi vorba de atacuri "din interior" asa cum sustin judecatorii sI a spus ca poate veni oricand si la orice ora contolul solicitat de magistrati. Tot Petru Dan a subliniat ca nu mai avea cale de atac sI era normal sa fie ofticat de o solutie pe care o considera si acum nelegala. "Ar fi culmea sa-mi cer eu scuze pentru ca s-a hotarat cum s-a hotarat", a conchis Petru Dan.

Marius LIBEG


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

20 de ani de SIMFEST: De la „experiment” la festival cu o tradiție notorie

Distribuie Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST a revenit anul acesta cu a XX-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.