Judeţul este sub nămeţi Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 75 Vizualizări

Judeţul este sub nămeţi

25_zapada.jpgFurtunile de zăpadă din ultimele două zile au îngreunat transportul pe drumurile judeţene şi au dus la blocarea căilor de acces spre 11 localităţi. Sătenii nu au mai primit alimente de două zile, iar şcolile au fost închise.

Prefectul judeţului Mureş, Ciprian Dobre, a convocat miercuri Biroul Permanent al Comitetului Judeţean pentru situaţii de urgenţă Mureş.
S-a decis ca o echipă operativă să cureţe drumurile afectate, DJ 154/ B, între localităţile Vălenii de Mureş, Râpa şi Vătava şi DC 164, între localităţile Morăreni şi Dumbrava. În cursul nopţii s-a mai intervenit în zona localităţilor Hodac şi Batoş, unde circulaţia rutieră se desfăşura pe un singur sens. Miercuri, în Târgu Mureş au avut loc 25 de tamponări şi un accident soldat cu rănirea gravă a unei persoane, toate datorate gheţuşului.
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, elicoperul SMURD este inutilizabil de două zile. În ceea ce priveşte numărul intervenţiilor SMURD, acestea s-au păstrat în limite normale, neexistând cazuri grave. Şeful Poliţiei Rutiere Mureş, Viorel Cazan, declară că situaţia este sub control şi că toate drumurile din judeţ sunt practicabile.

La Reghin, omătu-i mare!

Din cauza ninsorii abundente, circulaţia s-a desfăşurat extrem de greu în ultimele zile. Patru maşini au fost avariate în urma unor tamponări uşoare. Vântul puternic a smuls mai multe indicatoare şi a panoul de la intrarea în oraş. Prima ninsoare adevărată i-a luat prin surpindere pe lucrătorii primăriei, iar drumurile sunt acoperite de zăpadă şi gheaţă. Din cele opt maşini de deszăpezire din Reghin, circulă doar trei, o basculantă, o remorcă şi un ifron, deoarece restul "nu sunt pe tură”, după cum declară un reprezentant al Departamentului Drumuri şi Poduri din cadrul Primăriei. Reprezentanţii Administraţiei Publice spun că situaţia este sub control şi că sunt pregătite 28 tone de sare şi 300 tone cu nisip. Din cauza gheţuşului, cei 30 de kilometri dintre Târgu Mureş şi Reghin sunt parcurşi într-o oră şi jumătate.
La Spitalul Municipal din oraş, la secţia de urgenţe, s-au prezentat 51 de persoane cu fracturi, 4 cu luxaţii, 27 cu contuzii şi 19 cu entorse.
Şeful Serviciului Rutier din Reghin, Silviu Stanciu, avertizează şoferii să circule cu viteză redusă şi să nu parcheze maşinile în zonele în care se află maşinile de deszăpezire, pentru a nu le încurca. Vor fi sancţionaţi locatarii care nu îşi curăţă trotuarele şi cei care aruncă pe şosea zăpada din faţa caselor.
Liana TODORAN

Patru comune mureşene din zona Gurghiului au rămas fără curent electric din cauza ninsorii şi viscolului din cursul nopţii de miercuri spre joi, cîteva linii de înaltă tensiune fiind smulse. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Ibăneşti, cea mai afectată a fost şcoala din Ibăneşti Pădure, care pînă la remedierea situaţiei, a rămas fără curent electric timp de trei ore.
De asemenea, în comuna Vătava, în zona localităţii Dumbrava, s-au înregistrat întreruperi ale furnizării de energie electrică. Potrivit rapoartelor înaintate la Prefectura Mureş, în cursul zilei de joi a existat o sincopă în alimentarea cu electricitate şi la Sovata, între orele 7.00-8.00, din cauza unei scăderi de tensiune, care a fost remediată.
Potrivit directorului de cabinet al prefectului de Mureş, Marius Ichim, joi dimineaţa, în jurul orei 11.00, toate localităţile afectate au fost rebranşate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE