Home / Eveniment / Col. Filip – recompensat de primar

Col. Filip – recompensat de primar

Distribuie

37_filip.jpgPoliţia comunitară sub talpa unui rezervist al Armatei

Col. (r.) Viorel Filip, fostul comandant al Brigăzii 6 Tancuri şi-a făcut loc de un alt post călduţ, fiind desemnat în fruntea Poliţiei Comunitare, serviciu public înfiinţat potrivit Legii nr. 371/2004, în subordinea primarului (de fapt acesta va avea puteri absolute), începând cu 1 ianuarie 2005 (în Târgu Mureş cu 1 februarie).
Celor care ar putea fi surprinşi de numirea colonelului Filip la timona proaspăt înfiinţatei poliţii, rezultată din restructurarea Corpului Gardienilor Publici, le reamintim că fostul comandant al unităţii militare din Târgu Mureş a fost un susţinător al proiectelor Primăriei de preluare a bazei sportive din Complexul de Agrement şi Sport “Mureşul”, a poligonului Armatei de la Sângeorgiu de Mureş, împotrivirile fiind cel mult de faţadă.
Col. (r.) Filip – 49 de ani -, directorul propus de Executiv, a fost până în noiembrie comandant şi a trecut în rezervă nu tocmai din proprie iniţiativă. Potrivit informaţiilor noastre, col. Viorel Filip a demisionat de la comanda UM 01328 deoarece ar fi fost implicat în favorizarea anumitor firme care furnizau hrană unităţii.
Interesant e că la şedinţa de Consiliu Local în cadrul căreia s-a aprobat constituirea Poliţiei Comunitare nu a participat nici un reprezentant al Corpului Gardienilor Publici, structura vizată de reorganizare. Col. Ştefan, purtătorul de cuvânt al CGP, ne-a precizat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine până în prezent, legea ar putea fi retrasă sau modificată. Col. (r) Ioan Stan, înlocuit printr-o semnătură, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.
Precizăm că în şedinţa de joi a CL a fost votată organigrama viitorului serviciu public, care va include 412 de persoane, urmând ca în termen de 60 de zile să fie elaborat regulamentul de organizare şi funcţionare a Poliţiei Comunitare. Vom reveni.
Ligia VORO

 

De asemenea, verificati

Dr. Sándor Előd, ghidaj special la expoziția „Oratio, Studio Et Collectio”

Distribuie Muzeul Județean Mureș organizează un ghidaj special al expoziției „Oratio, Studio Et Collectio. 400 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.