Toţi care este, mergem să voteze Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Toţi care este, mergem să voteze

176_cora.gifNu că ne-ar interesa foarte tare cine va conduce Primăria Bucureştilor, dar hotărârea PSD de a-l numi pe Daniel Marean Vanghelie drept candidat la funcţia de edil şef al capitalei este de-a dreptul spectaculoasă, dar nu şi surprinzătoare. Cine nu a privit ieri conferinţa de presă în care a fost anunţat candidatul PSD, a pierdut cel mai comic spectacol al pesedeului din ultimii ani.
În primul rând, un amănunt deloc important pentru schimbarea de imagine, primarul sectorului 5, cel care nu ştie să conjuge verbul “a fi”, cel care a intrat în istorie cu formula “care este”, ei bine, nu se mai numeşte Marean ci Daniel. Cel puţin aşa a insistat preşedintele Dan Ioan Popescu, care nici nu a pomenit numele de Marean ci l-a alintat pe Vanghelie cu Daniel. Sorin Oprescu, cel care nu s-a lăsat convins să salveze onoarea PSD, va fi un fel de coordonator al lui Vanghelie, adică director de campanie şi a declarat că “Daniel a acceptat să închegăm o campanie morală, onestă şi civilizată”. Ce păcat! ar spune iubitorii de show de Ferentari. Deocamdată s-a repliat cinicul Oprescu pe caracterul lui Daniel Vanghelie, declarând că au decis “gata cu manglelile”. Deci, în loc să-l înveţe pe Daniel bunele maniere, domnul doctor se contaminează. Cine a studiat însă faţa lui Oprescu nu a putut să nu vadă zâmbetul tolerant al psihiatrului în faţa pacientului.
La ceremonia de prezentare, Daniel Marean Vanghelie nu a ratat ocazia să-l facă pe Dan Ioan Popescu să pălească. Să nu uităm ca PSD s-a lepădat de Vanghelie şi şi-a pus candidat propriu la sectorul 5, iar Marean a câştigat ca independent. Prin urmare, omul care, agramat aşa cum este, a câştigat pe puterile şi revelioanele lui la Romexpo, nu a ratat ocazia de a le reproşa subtil acest lucru.
Privindu-i pe cei trei, Oprescu, Popescu şi Vanghelie, aveai tabloul unor chelneri care încercau să convingă clienţii după puterile lor: Daniel la crâşma de cartier iar Oprescu la Mariott. Popescu are faţă de şef de sală, adică nu face nimic, dar ia din ciubucul chelnerilor.
Bine, nici Adriean Videanu, candidatul Alianţei, nu are faţă de politician, ci de ţărănoi care a parvenit, care a apucat doar să-şi scoată ghiulul şi să-şi taie unghia de la degetul mic. Că a renunţat şi la lanţul de aur cu cruce mare de la gât nu băgăm mâna în foc.
Mare minune să nu câştige Daniel Vanghelie. Bahtalo! Ar fi mişto!
de Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE