Aparenţe care dor Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 23 Vizualizări

Aparenţe care dor

215_cora.gif“Andreea Ciucă este coruptă, Lavinia {andru este artistă de circ, X este hoţ, Y este o curvă”. Auzim zilnic astfel de afirmaţii făcute fără nici un suport real. Despre noi, despre alţii. Unele le încurajăm, deşi nici noi nu suntem în măsură de a deţine adevărul.
Îmi amintesc de percepţia aceasta în ceea ce o priveşte pe Andreea Ciucă. Într-o societate coruptă, arestarea pe atunci a Andreei Ciucă nu a fost decât un semn al asanării corupţiei, pentru că era aproape inadmisibil ca, într-un sistem corupt, un judecător să fie victimă. Asta au înţeles cei din alte colţuri ale ţării, poate asta cred şi acum. Din păcate, de multe ori presa condamnă un om înainte de a o face justiţia. Îmi amintesc de cazul lui Dan Jiga, arestat cu mare tam-tam, mascaţi şi alte artificii care să impresioneze. Apropo, acum s-au prins şi pesediştii că arestările se fac cu mascaţi, când s-a trecut la oamenii lor. {i culmea, mai şi protestează, dar n-au zis nici pâs nici în cazul Ciucă, nici în cazul Jiga, când procedura a fost identică. Aşadar, omul a fost arestat, a urmat un proces şi acea presă hulpavă a uitat să mai dea amănunte despre ilegalităţile la care a fost supus.
Laviniei {andru i s-a pus eticheta: artistă de circ. {i asta de nişte oameni care habar nu au cât a muncit această femeie fragilă, cât s-a străduit să facă o facultate, cât a fost de interesată să intre în presă, să-şi facă o carieră. Eu cred că nu-i deloc drept să judeci un om, iar dacă o faci fără să-l cunoşti, este un gest odios. Nu ştiu câtă lume, în afară de cei dragi, a întrebat-o pe Lavinia dacă a plâns vreodată şi de ce. Nu ştiu câţi s-au interesat dacă îi este foame sau sete, când s-a dus la Bucureşti. “Norocul” nostru, al femeilor, este că mereu se găsesc unii “morali” care să ne arunce în câte un pat, după care să explice cum am reuşit în viaţă.
Este adevărat că o persoană publică ar trebui să fie integră, fără nici o pată. Este posibil ca aceste pete să existe numai în închipuirea unora. Lavinia şi-a asumat mereu anii de până acum, tocmai pentru că are curajul să privească în spate cu aceeaşi demnitate cu care priveşte în faţă. Pe cine deranjează că a lucrat la circ ar trebui să argumenteze foarte clar această acuzaţie.
Eu, una, m-am săturat de toţi rataţii, corupţii, bandiţii şi neisprăviţii care fac pe moraliştii, care condamnă şi acuză fără să vadă mizeria în care stau până peste cap.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE