Home / Meniu Principal / Știri / Externe / Lichidat în buncăr

Lichidat în buncăr

Distribuie

Forţele speciale ruse au eliminat un membru cheie al reţelei al-Qaeda, implicat în acţiunile de finanţare a activităţilor de terorism desfăşurate în sudul Rusiei. Potrivit Serviciilor Federale de Securitate (FSB), rebelul Abu Dzeit, cunoscut şi sub numele de Micul Omar sau Abu Omar, era deţinător al unei poziţii importante în rîndul liderilor al-Qaeda. El a fost eliminat pe fondul unei operaţiuni lansate de forţele ruse în republica Inguşeţia.
Sergei Ignatcenko, purtătorul de cuvânt al FSB, a precizat că trupele ruse au executat un atac asupra unei locaţii dintr-un sat inguşet, ucigând doi complici ai lui Abu Dzeit, care se ascundeau într-o locuinţă situată seasupra unui buncăr. După ce uşa buncărului a fost distrusă, Abu Dzeit a detonat mai multe dispozitive explozive, aruncându-se în aer. În buncărul respectiv au fost descoperite mari cantităţi de arme şi muniţie, un studio de filmare improvizat şi un laborator unde erau confecţionate dispozitive explozive artizanale. "Putem spune că odată cu eliminarea lui Abu Dzeit a fost blocat un puternic canal de finanţare a terorismului din Caucazul de Nord, dar şi de pe întreg teritoriul rusesc", a mai declarat Ignatcenko. (I.B.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Excelența Sa Iacob Prada: „Munca mea în ambasadă este să reconstruiesc raporturile economice cu ţara respectivă”

DistribuieDiplomația românească în Orientul Mijlociu are un reprezentant aparte în persoana Excelenței Sale Iacob Prada, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.