Mesaj de conciliere Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Mesaj de conciliere

230_Bush.gifPreşedintele american, George W. Bush, le-a cerut europenilor să treacă peste "dezacordul efemer" legat de războiul din Irak, pentru a începe "o noua eră a unităţii transatlantice”. Solicitarea liderului Casei Albe a fost făcută cu prilejul unui discurs rostit la Bruxelles,
la începutul unui turneu de cinci zile în Europa, organizat cu scopul de a îmbunătăţi atmosfera în relaţiile americano-europene. Preşedintele americn a insistat asupra necesităţii răspândirii libertăţii în lume şi a afirmat că scopul imediat al comunităţii internaţionale este instaurarea păcii în Orientul Mijlociu. De asemenea, George Bush şi-a exprimat intenţia de a rezolva tensiunile rămase în legătură cu Irakul şi alte chestiuni de politică externă, între care politica faţă de Iran şi Siria, sau viitorul alianţei NATO.
Dup ce se va întîlni luni şi marţi cu lideri ai Uniunii Europene şi alianţei NATO, Bush
va discuta miercuri la Mainz cu cancelarul german Gerhard Schroeder. Turneul lui Bush se va încheia la Bratislava, în Slovacia, unde preşedintele american îşi va exprima aprecierea pentru progresul democraţiei în această ţară.
Tot la Bratislava, preşedintele american se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin.
Se anticipează că Bush îi va vorbi lui Putin despre îngrijorarea Statelor Unite faţă de aparentul recul în democratizarea Rusiei. Convorbirile dintre Bush şi Putin vor avea loc pe fondul avertismentelor formulate de senatorii americani care, citînd documente confidenţiale ale serviciilor secrete, au declarat că jumătate din materialele nucleare ruse au dispărut şi s-ar putea afla în mâinile teroriştilor ce planuiesc noi atacuri împotriva Statelor Unite.
Ioan BUTIURCĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE