Home / Eveniment / Reţea de traficanţi de persoane anihilată

Reţea de traficanţi de persoane anihilată

Distribuie

În urma unei cooperări între mai multe servicii din IJP Mureş, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale pe linia traficului de persoane a lui Stoica Filip de 53 ani din Târgu Mureş.

Bărbatul îşi desfăşura activitatea în cadrul unei firme de turism, Filip Trans, patronată de fiul său. Metoda era simplă: racola persoane interesate de obţinerea unor locuri de muncă în Grecia, formând grupuri de 6-8 persoane (femei şi bărbaţi pentru a nu da motive de suspiciuni la vamă), sub pretextul organizării unor excursii. După sosirea în Grecia, grupurile racolate erau preluate de o persoană de legătură, persoană ce putea fi contactată telefonic de către „excursioniştii” interesaţi, care îi plasa la diferite persoane, în scopul exploatării acestora prin muncă în condiţii ilegale şi inumane, fără ca acestea să mai revină în ţară. Aceste persoane erau cazate în condiţii mizere şi erau prost plătite. După cercetările efectuate, s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 ore, ulterior fiind luată măsura cercetării în stare de libertate, cu aplicarea interdicţiei de a părăsi localitatea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane. Au fost audiate o parte din persoanele care au reuşit să se întoarcă şi Stoica Filip. Filiera a fost stopată după ce un microbuz cu 8 persoane care plecau în aşa zisa excursie a fost oprit la ieşirea din Târgu Mureş. Acestea au recunoscut că voiau să meargă să muncească la negru. Stoica a declarat că el organiza excursii, însă dacă va fi găsit vinovat pentru infracţiunea de trafic de persoane ar putea primi o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 12 ani. În continuare se desfăşoară cercetări în vederea audierii unor persoane care au căzut victime acestor activităţi de racolare şi, eventual, identificarea unor noi victime. C.H.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.