Comisarul-şef Leon Orza, din nou verificat Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Comisarul-şef Leon Orza, din nou verificat

354_comisarul.gifŞeful Serviciului Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş (IPJ), comisarul-şef Leon Orza, a fost pus din nou să dea explicaţii în legătură cu un dosar de cercetare. Aceasta după ce presa a sesizat faptul că dosarul cu pricina o viza pe soţia procurorului PNA Marius Vartic, farmacista Loredana Monica Vartic, acuzată, se pare, de deţinere ilegală de substanţe interzise.

Aceasta este a doua situaţie în care lui Orza i se cer explicaţii, după ce săptămâna trecută chestorul Vasile Cotoară a făcut acelaşi demers pentru a afla în ce condiţii un dosar de cercetare a ajuns la PNA în loc să ajungă la procurorul care instrumenta speţa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş. "Ca şi în celălalt caz, cele semnalate de presă vor fi verificate. Vom comunica soluţia imediat ce verificările interne se vor încheia", a declarat inspectorul principal Livia Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, care a confirmat că Leon Orza trebuie să întocmească el însuşi un raport în legătură cu cele sesizate.
În fapt, potrivit anumitor surse, se pare că Leon Orza şi oamenii din subordinea acestuia ar fi înaintat dosarul care o viza pe soţia procurorului Vartic la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş cu propunere de neîncepere a urmăririi penale, deşi ar fi fost obligat să îşi decline competenţa în favoarea procurorilor din noua structură de combatere a criminalităţii organizate. Mai mult, aceleaşi surse arată că şeful de la Cercetări Penale l-a ocolit cu acest dosar pe şeful IPJ Mureş, eliminând astfel posibilitatea ca acesta să ceară respectarea traseului normal. În cele din urmă, procurorii de la Tribunalul Mureş şi-au însuşit propunerea poliţiştilor şi au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva soţiei lui Vartic, lucru care a nemulţumit lumea farmaceutică mureşeană, care spune că în alte cazuri scandalul ar fi fost imens şi s-ar fi lăsat cu trimiteri în judecată.
Maria CĂLIN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE