Home / Eveniment / Actorii cer demisia lui Cristian Ioan

Actorii cer demisia lui Cristian Ioan

Distribuie

365_actoriicer.gifAtmosfera în rândul actorilor de la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş este, potrivit anumitor surse, din ce în ce mai tensionată. Actorii tineri de aici cer verificarea activităţii directorului Cristian Ioan.
Acestora li s-a alăturat şi actorul Nicu Mihoc, cel care a reclamat încă de acum câţiva ani faptul că Ioan nu este un bun manager şi a părăsit instituţia, punând pe picioare un teatru alternativ, care funcţionează în Cetate. Până una alta, Cristian Ioan nu are contract de management cu Ministerul Culturii, iar sesizările actorilor mureşeni ar putea să îi fie fatale. Un grup de actori mureşeni de la Teatrul Naţional Târgu-Mureş cer instituirea unei comisii care să verifice performanţele artistice şi manageriale ale directorului Cristian Ioan. Aceştia, sub protecţia anonimatului, spun că Ioan nu a făcut altceva în cei aproape 5 ani de când conduce instituţia decât să îşi urmărească propriul interes. Astfel, potrivit surselor citate, Ioan şi-ar fi angajat soţia pe post de administrator fără a organiza concurs şi a făcut în aşa fel încât pentru mai multe piese puse în scenă la Teatrul Naţional regia să fie asigurată de el. "Contractele au fost negociate pentru Cristian Ioan de Cristian Ioan, iar pentru teatru tot de Cristian Ioan", declară un actor nemulţumit, care precizează că, în condiţiile în care mai tot timpul directorul este plecat din instituţie, cea care programează spectacolele şi repetiţiile este soţia lui. "Trei luni pe an este şi el aici", a spus un alt actor târgumureşean, potrivit căruia atmosfera creată odată cu venirea lui Ioan la cârma teatrului este una tensionată şi datorită faptului că actorii se urmăresc între ei şi raportează unul despre celălalt, doar doar o vor duce mai bine.
Mai mult, lui Cristian Ioan i se impută că nu are un plan privind redresarea instituţiei şi că ar fi pierdut acum doi ani 5 miliarde de lei de la bugetul local pentru că nu a fost în stare să prezinte proiecte artistice. Nu în ultimul rând actorii de la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş susţin că un control declanşat de Ministerul Culturii înainte de semnarea unui contract de management cu Cristian Ioan ar putea scoate la iveală faptul că regizorul a lăsat de izbelişte o casă obţinută de la administraţia locală de fosta conducere şi care ar fi trebuit amenajată pentru a oferi cazare actorilor.
Nemulţumirile celor de la Teatrul Naţional sunt susţinute şi de actorul Nicu Mihoc, care a demisionat din această instituţie acum doi ani şi a pus pe picioare un teatru alternativ în Cetatea Medievală. "Problema e că la Naţional nu se face nimic. Artiştii şi numele mari fug de el. Pe mine nu mă interesează să fiu şef acolo, poate doar să joc pe scena aceea, dacă se va schimba ceva, dar e clar că el trebuie schimbat", a declarat Mihoc, potrivit căruia, odată cu venirea lui Cristian Ioan la conducere, Teatrul Naţional nu se mai adresează comunităţii, numărul spectatorilor fiind din ce în ce mai mic. "E de patru ani aici. Ce a făcut el din teatrul acesta care tot în jos merge? Acolo toate problemele se discută la birt", mai adaugă Nicu Mihoc, în timp ce alţi actori spun că Ioan ar fi fost dat afară de la Satu Mare şi luat de bun la Târgu-Mureş în urma relaţiilor pe care le-a avut cu fosta putere. Pentru a confirma una din acuzaţiile care i se aduc, ieri Cristian Ioan nu a putut fi contactat la Naţionalul târgumureşean, de la secretariat comunicându-ni-se că acesta
s-ar putea să revină abia luni.

Maria CĂLIN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.