Orza, curat ca lacrima Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Orza, curat ca lacrima

Deşi apărătorul celor doi comisari ai Gărzii Financiare Mureş – Cristian Aştelian şi Cristian Moldovan – cercetaţi în dosarul pe care Leon Orza l-a transferat lui Marin Sandu a susţinut în urmă cu câteva zile că şeful PNA Târgu Mureş şi şeful Serviciului Cercetări Penale au încălcat Codul de Procedură penală, rezultatele unei anchete interne declanşate în acest scop de şeful IPJ Mureş susţine contrariul. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Mureş, lui Leon Orza nu i se poate imputa faptul că dosarul a ajuns la PNA fără ştiinţa procurorului de la Tribunalul Mureş care avea speţa sub observaţie.
Reprezentanţii IPJ Mureş îşi justifică concluzia prin aceea că omisiunea lui Orza de a înştiinţa Parchetul în legătură cu declinarea competenţei în favoarea PNA nu a produs nici un fel de daune procesului penal. "Menţionăm că dosarul a fost înaintat la PNA Târgu Mureş, anterior apariţiei Ordinului Comun – Parchet Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie / Ministerul Administraţiei şi Internelor nr. 10/121/29.01.2004 – care reglementează circuitul dosarelor între unităţile de parchet şi justiţie", se arată în comunicatul Biroului de Presă al IPJ Mureş.
Concluzii favorabile lui Leon Orza au fost extrase şi în urma verificării informaţiilor potrivit cărora acesta nu a fost străin de modul în care a fost soluţionat dosarul de cercetare care o viza pe soţia procurorului PNA Marius Vartic, în a cărei farmacie se pare că au fost depistate substanţe interzise prin lege. "Întrucât infracţiunile sesizate erau în competenţa de urmărire obligatorie a procurorului, la data de 15.09.2004, C.Z.Z.O.A. Târgu Mureş, sub semnătura şefului de centru, a înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, cu propunerea de declinare a competenţei şi nu de neîncepere a urmăririi penale", se precizează într-un comunicat al IPJ Mureş. Potrivit aceluiaşi document, deşi surse din IPJ Mureş susţin că Leon Orza s-ar fi ocupat personal de dosar, soluţia a fost totuşi avizată sub aspectul legalităţii şi a temeiniciei de către un ofiţer din cadrul Serviciului Cercetări Penale şi nu de şeful CP, care era în concediu la acea dată.
La finalizarea verificărilor, şeful CP din cadrul IPJ Mureş a declarat că se simte ţinta anumitor grupuri de interese despre care deţine o serie de informaţii.

Maria CĂLIN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE