Praf în ochi Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Praf în ochi

495_cora.gifM-am cam săturat de subiectul pe care m-am ho-tărât să îl abordez astăzi, pentru că o fac degeaba de câţiva ani. Chiar cu riscul de a părea că am un fix, nu pot să trec cu vederea mizeria în care trăim, circulăm şi respirăm zi de zi din cauza prafului şi a transportului în comun, făcut praf.
Ne-am bucurat degeaba de venirea căldurii, a primăverii, deoarece suntem în-necaţi de praf. Normal că edilii găsesc şi o explicaţie, doar că ne-am bucura dacă în locul unor subterfugii ar găsi şi soluţii. Explicaţia este ace-eaşi de ani, că în timpul iernii se dă cu nisip şi în urma lui rămâne praful. În curând se va alege praful de toate trotuarele şi scările din oraş, din care mai cade câte o bucăţică în fiecare zi. În plus, de dimi-neaţa până seara se mătură, respectiv se mută praful de pe trotuare pe stradă, pe care vântul sau maşinile îl spulberă înapoi pe trotuare. După care iarăşi începe măturatul şi tot aşa, încât deşi afară este cald şi soare nu-ţi vine să ieşi din cauză ca să înghiţi tot praful ridicat cu voioşie de deţinuţi.
A doua chestiune ar fi cea a transportului, care este o adevărată bătaie de joc la adresa celui care dă, totuşi, 13.000 de lei pentru o că-lătorie. S-au adus şi vreo două autobuze, între maxi-taxi şi celebrele autobuze cu burduf, cred că unice în România, doar că şoferii încă nu au în-văţat să le conducă. Ceea ce ştiu cel mai bine este să pună o frână bruscă, manevră care îi adună pe toţi călătorii fix în capul şoferului, claie peste grămadă. Le sugerăm celor care se ocupă de transport
să-l invite pe primar într-o că-lătorie de plăcere cu unul dintre aceste autobuze, dar numai după ce edilul şi-a luat masa de prânz şi păhărelul de vin. Iar după un tur al oraşului cu autobuzul, dacă îl mai ţin picioarele, este invitat la o plimbare pe centru, îmbrăcat în cele mai de lux ţoale ale lui. Astea da băi de mulţime. Şi pentru a-şi încheia seara cu nervii praf, îi recomandăm să încerce să ajungă după orele 22 în Tudor cu maxi-taxi. Va vedea că, deşi stă chiar sub plăcuţa pe care scrie “staţie”, nici un şofer nu va catadicsi să oprească.
Se pare că Dorin Florea a uitat total de promisiunile făcute în campanie şi continuă să-şi bată joc de oamenii acestui oraş, pe care a promis să-l facă unul european.
Oricum, nu pare să-l afec-teze, deoarece în 2008 ştie că va veni cu aceleaşi texte şi îl veţi crede. Doar e român, nu?, şi trebuie ales, ca nu cumva să ne ia ungurii oraşul şi să-l ducă în altă parte.
de Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE