Ursuleţ politic cu PIN Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Ursuleţ politic cu PIN

517_CORA.gifCând PIN (Partidul Iniţiativa Naţională) va ajunge la putere, Cozmin Guşă va pleca din această formaţiune pentru că distinsul politician nu se suportă decât într-o eternă şi fascinantă opoziţie. Faţă de orice, începând de la Iliescu la Băsescu, absolut tot îi provoa-că lui Guşă o greaţă meta-fizică ce îl determină să facă dezvăluiri senzaţionale, dar abia atunci când nimeni nu mai are nevoie de ele.
La plecarea celor trei muşchetari din PD s-a creat un sentiment de solidaritate şi simpatie pentru ei, deoarece gestul lor reprezenta nemulţumirile unui mare segment de populaţie şi saturaţia până la refuz de promisiuni zburdal-nice. Sigur că toată lumea se aştepta ca ei să-şi facă un partid, pentru că sunt deştepţi, tineri şi au potenţial (plus cel conflictual al lui Cozmin), dar au făcut-o lată aruncând politicul în derizoriu.
Cu ursuleţul PIN, ei au pus de-o şuşă politică de toată jena încât s-a ales praful şi pulberea de tot avântul lor. În primul rând, mascota – ursul carpatin stilizat, înfăţişat prin-tre brăduleţi de Abecedar – te trimite mai degrabă în pat, îmbrăcat cu o pijămăluţă din bumbac pluşat cu animăluţe, căsuţe de ciocolată şi cai cu aripi. Apoi, la lansare au vorbit atât de mult despre ursuleţ încât am crezut că evenimentul în cauză este despre protejarea speciilor pe cale de dispariţie. Nu trebuie omis faptul că acesta poate fi şi un mesaj, ştiut fiind cine era ursul şi cine iepuraşul în campania electorală. S-o fi dat acest celebru trio cu ursul?
În afară de iniţiale – care, iarăşi, denotă înclinaţia lor către ludic – fondatorii spun că nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, nici ecologişti, nici democraţi, nici aia, nici ailal-tă. Păi, ce să înţeleagă cetă-ţeanul din toată această incoerenţă? Am înţeles că promovează o nouă clasă poli-tică, pe care ar vrea-o imaculată. Or, aşa ceva nu există şi nu va exista niciodată, deci toată construcţia lor este o u-topie. Sau o joacă în lipsa unor preocupări mai serioase în ceea ce au început destul de bine, societatea civilă.
Dacă au făcut partid doar pentru că Guşă a vrut să a-jungă neapărat preşedinte puteau să facă ori ceva serios, ori să rămână să se joace între ei. Au anunţat că au peste 26.000 de membri, ceea ce este iarăşi o confuzie, acesta fiind numărul celor care au semnat că sunt de acord ca ei să-şi facă partid şi care ar putea să fie şi din alte partide.
Păcat că ceea ce a început atât de promiţător s-a sfârşit într-o pădurice, doar cu ursul PIN.
de Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE