Compensate cu întrebări Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

Compensate cu întrebări

658_Compensate.gifNoile liste de medicamente compensate au fost aprobate joi seară în şedinţă de Guvern. Deşi vor fi folosite din 4 aprilie, listele şi soft-ul necesar nu erau încă în posesia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mureş vineri, 1 aprilie, ora 13.
Pe ultima sută de metri, farmaciile vor putea să beneficieze de soft-uri de la societăţile care lucrează sâmbătă şi duminică. Acelaşi lucru este valabil şi pentru medicii de familie, care pot primi listele cu medicamente de la farmaciile care lucrează în weeked.
Medicii de familie mureşeni s-au întâlnit joi pentru a discuta noile prevederi ale prescrierii de medicamente compensate. Dr. Anca Florea, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş a precizat că restricţia de a prescrie mai mult de trei produse de pe lista B, cu o valoare sub 3 milioane de lei pe lună contravine contractului cadru. În acest sens a fost adresată o sesizare către CJAS Mureş, care va fi trimisă şi la Bucureşti. Anca Florea a adăugat că noile prevederi de sancţionare a medicilor care nu prescriu medicamente conform legii nu au fost agreate de medicii de familie. Aceştia pot fi verificaţi doar de o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor, CJAS şi DSP.
Iustina Vas, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mureş, spune că eliberarea reţetelor compensate va începe doar în momentul în care CJAS va recunoaşte datoriile de 105 miliarde, depăşiri de plafon pe 2004. Deşi unele farmacii au încă fonduri pentru trimestrul II, rămâne la decizia managerilor dacă vor elibera sau nu medicamente compensate.
Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE