Home / Sanatate / Nelămuriri pentru medici şi farmacişti

Nelămuriri pentru medici şi farmacişti

Distribuie

691_Nelamuriri.gifCJAS Mureş a convocat ieri, la Amfiteatrul Mare al Spitalului Clinic de Urgenţă, medicii de familie, medicii specialişti şi farmaciştii din judeţ pentru a lămuri situaţia exactă a noilor liste de medicamente compensate, aprobate de Guvern.

ţntâlnirea, structurată pe trei etape a câte o oră pentru fiecare categorie de specialişti, a fost presărată cu umor negru şi multe discuţii în contradictoriu. Ca de obicei, spaţiul mult prea mic a creat un mediu deloc potrivit unor discuţii care se presupune că ar fi trebuit să eficientizeze prescrierea medicamentelor necesare oricărui mureşean.
Medicii sau prezentat în număr foarte mare, reuşind să stabilească detalii importante privind prescrierea şi colaborarea cu farmaciştii. Cu toate acestea, mulţi dintre cei prezenţi nu s-au lămurit până la terminarea întâlnirii în legătură cu aspectele legate de suma în limita căreia pot prescrie pentru un pacient, în fiecare lună. "Unul de pe lista A, unul de pe B şi unul de pe C, aşa am înţels eu", mărturisea unul dintre medicii de familie prezenţi.
Potrivit directorului economic al CJAS Mureş, Anton Rus, la întâlnire urmau să le fie oferite celor care nu au reuşit încă să şi le procure, noile liste cu medicamente.
Luni, în prima zi în care urmau să fie eliberate medicamente compensate după noua legislaţie, doar în Bucureşti softul necesar era operaţional, în restul ţării farmaciile fiind paralizate de lipsa acestuia. Conform unui raport realizat de CNAS, la nivel naţional 60% din farmacii mai au fonduri pentru a elibera compensate. ţn judeţul Mureş situaţia este asemănătoare, cu precizarea că fondurile existente sunt cele de pe trimestrul al IV-lea, sume ce vor fi achitate farmaciilor doar în 2006. Din această cauză, managerii mureşeni ezită să elibereze medicamente compensate la începutul trimestrului II din sumele de pe trimestrul IV.

Corina ALBOTA

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.