Cinci autosanitare pentru Mureş Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Cinci autosanitare pentru Mureş

723_Cinci.gifCinci autosanitare pentru urgenţe prespitaliceşti şi transport sanitar, tip A1, sunt de ieri în proprietatea Serviciului de Ambulanţă Mureş. Achiziţionate prin intermediul unui program naţional al Ministerului Sănătăţii, autosanitarele sunt de producţie internă, de tip Dacie, iar din punct de vedere tehnic sunt fiabile, fiind motorizate Diesel Euro 3, cu motor Renault. “Sunt extrem de binevenite, mai ales pentru că au tracţiune integrală 4×4, deci pot ajunge în zonele greu accesibile. În plus, sunt mai încăpătoare ca cele vechi”, apreciază Ioan Ivanici, directorul instituţiei. Personalul medical de pe respectivele autosanitare poate interveni în cazul urgenţelor de gradul 2, poate transporta bolnavi care necesită dializă sau bolnavi cu deficit motor central. În acelaşi timp, ambulanţele sunt dotate pentru a face faţă susţinerii bazale a funcţiilor vitale, până la sosirea unei unităţi echipate special pentru acest tip de urgenţă.
“Noi am solicitat 30 de autosanitare, dar am primit doar cinci. Aceasta este situaţia”, precizează dr. Ivanici. În momentul de faţă, parcul auto al Ambulanţei din întreg judeţul este format din 70 de autosanitare, dintre care 35 sunt în norma de casare. Cu toate acestea, raportul dintre cost şi eficienţă înclină net în favoarea eficienţei, conform raportului Ambulanţei Mureş pe 2004.
În cadrul aceluiaşi program, derulat pe parcursul anului 2005, se are în vedere dotarea punctelor de ambulanţă şi centrelor de sănătate.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE