Home / Sport / Bölöni redă speranţa

Bölöni redă speranţa

Distribuie

948_BoloniReda.gifPrezenţa lui Bölöni la Târgu Mureş a mobilizat autorităţile locale şi judeţene. Întâlnirea pe care redacţia Zi de Zi i-a intermediat-o cu reprezentanţii clubului ASA a generat o serie de idei şi propuneri, pe care autorităţile mureşene au promis că le vor pune în practică. Un prim pas este trecerea Parcului Municipal, unde se află şi Stadionul, în proprietatea Consiliului Judeţean.

Dezbaterea pusă la cale de redacţiile Zi de Zi şi ZIARUL de Mureş va schimba radical situaţia fotbalului mureşean.

Cu cărţile pe faţă

Prezenţa lui Bölöni la discuţia cu oficiali ai oraşului şi judeţului nu a fost una de complezenţă. Rezultatele se vor vedea în scurt timp. Au venit să vobească despre soarta fotbalului mureşean prefectul Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita, viceprimarul Barczi Gyözö Istvan, Szatmari Tiberiu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Tiberiu Petriş, fost preşedinte de club la U Cluj şi Poli AEK, Mircea Bucur, vicepreşedinte la ASA.
La începutul dezbaterii, Virgil Lăcătuşu, preşedintele Consiliului de Conducere al ASA, a prezentat problemele echipei de fotbal şi demersurile făcute pentru sprijinirea ei.
Concluzia a fost că ajutorul dat de oraş este aproape nul, lucru confirmat şi de Bölöni, care a spus că asta reiese şi din informaţiile primite de el de la persoane particulare.

Lipseşte un stadion

Bölöni a aflat că una dintre marile probleme ale fotbalului mureşean este lipsa unui stadion pe care să se poată juca meciuri oficiale, măcar la nivelul Diviziei B. El a spus că trecerea arenei sportive în patrimoniul instituţiilor locale sau judeţene este vitală.
În timpul şedinţei, preşedintele CJ a luat legătura cu Borbely Laszlo, parlamentar mureşean, ministrul Delegat pentru Lucrări Publice şi Amenajarea Teritoriului, care a afirmat că în scurt timp Parcul Municipal, unde există Stadionul, Sala Polivalentă şi Patinoarul, va putea trece de la Agenţia Naţională de Sport în patrimoniul Consiliului Judeţean şi astfel să vină bani de la bugetul statului pentru reabilitare. Acest lucru ar fi, practic, un pas mare făcut spre relansarea fotbalului mureşean.
Legat de sprijinirea echipei ASA, preşedintele CJ, Lokodi Edita, i-a cerut lui Virgil Lăcătuşu un proiect în care să descrie exact situaţia echipei şi strategia pe următoarea perioadă. Lokodi a mai spus că ea se va ocupa de alcătuirea unui alt proiect, care vizează reabilitarea Stadionului Municipal.
Prefectul Ciprian Dobre a spus la rândul lui că va sprijini proiectele discutate, dar i-a cerut lui Bölöni să se implice şi să-şi pună numele ca o garanţie la aceste demersuri, pentru că experienţa şi valorea lui ar crea un mare vantaj. Fostul jucător al ASA a fost de acord să se implice, dar numai în cazul în care autorităţile locale şi judeţene vor sprijini cu adevărat relansarea fotbalului mureşean.
Virgil Lăcătuşu a spus că pentru perioada rămasă până la finalul campionatului are nevoie de aproximativ 800 de milioane de lei, bani care pot asigura promovarea în Divizia B.
Ca răspuns, Bölöni a afirmat că în cele câteva zile în care va sta la Târgu Mureş va încerca să-l convingă pe primarul Dorin Florea să se implice mai mult în sprijinirea echipei ASA, care e la un pas de promovarea în eşalonul II.
Invitaţii au plecat de la dezbatere cu impresia că, în sfârşit, se întâmplă ceva în fotbalul din Târgu Mureş.
Oficialii au apreciat ca utilă ideea săptămânalului ZIARUL de Mureş şi a cotidianului Zi de Zi de a iniţia un amplu sondaj de opinie în rândul mureşenilor, care să arate cât de mult îşi doresc aceştia să aibă un stadion modern şi o echipă de fotbal în Divizia A.
Florin MARCEL

Amintiri din liceu

Ladislau Bölöni a vizitat ieri Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian", unde a studiat timp de doi ani. În cadrul unei întâlniri cu actualii elevi ai şcolii, el a depănat amintiri, le-a vorbit despre cariera de fotbalist şi i-a motivat pe elevi, vorbindu-le despre seriozitatea în pregătire. Evident, a acordat multe autografe.
Întâlnirea cu elevii Colegiului Papiu s-a desfăşurat în sala festivă, care a devenit brusc punctul de atracţie numărul unu pentru elevi. Alături de directorii liceului, Bölöni a rememorat clipele petrecute în Papiu şi a subliniat contibuţia pe care şcoala a avut-o în pregătirea lui. A primit o Diplomă de onoare, anuarul liceului de acum şi cel din anii '70, precum şi un tricou pe care l-a îmbrăcat cu mândrie, demonstrând că "a jucat titular", fără să neglijeze pregătirea educaţională. "Suntem mândri de Ladislau Bölöni şi cu siguranţă poate fi un model pentru elevii noştri", a spus Florina Seuchea, directoarea Colegiului Papiu.
Ladislau Bölöni le-a vorbit deschis elevilor despre viaţa sa, îmbinând un umor inteligent cu învăţăminte serioase: "Am venit la Papiu deoarece eu studiasem engleza şi franceza la Târnăveni, iar Papiul era atunci singura şcoală unde puteam să studiez în continuare aceste limbi străine. Ştiţi care a fost apoi singura materie la care am rămas corigent? Limba franceză".
Întrebat despre schimbarea conducerii FRF, Bölöni a evitat să răspundă, motivând că "întrebarea nu s-a auzit până la masa prezidiului". În legătură cu "cazul Mutu", antrenorul lui Rennes a spus doar că "a consuma droguri este cea mai nesăbuită decizie, chiar şi din curiozitate".
Elevii l-au întrebat şi despre soarta fotbalului mureşean şi dacă se va întoarce aici, Bölöni nu a negat interesul său de a reveni pentru a sprijini sportul în judeţ, însă a cerut îngăduinţă în privinţa datei când va face acest lucru. După ce, cu tristeţe, a refuzat un meci de fotbal în curtea şcolii, Ladislau Bölöni s-a despărţit de elevii Colegiului Papiu oferindu-le inivtaţii la Gală şi autografe care i-au făcut pe elevi mândri şi fericiţi.
Ionuţ OPREA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.