Home / Editorial / Un stadion şi o echipă. Iniţiativa Bölöni

Un stadion şi o echipă. Iniţiativa Bölöni

Distribuie

946_AurelGrama.gifO echipă formată din preşedintele Consiliului Jude-ţean Mureş, Lokodi Edita, prefectul Ciprian Dobre, viceprimarul Barczi Gyözö Istvan, colonelul Virgil Lăcătuşu, şeful Agenţiei de Sport Szatmari Tiberiu, jurnaliştii Florin Marcel şi Aurel Raţiu, sub bagheta lui Bölöni Ladislau, cu acceptul ministrului Borbely Laszlo şi a senatorului Frunda Gyorgy şi, cred cu tărie, cu convingerea a zeci de mii de mureşeni, au luat ieri, în sediul redacţiei cotidianului ZI de ZI, o decizie istorică pentru municipiul Târgu Mureş şi pentru judeţul Mureş. S-au angajat să avem UN STADION ŞI O ECHIPÃ DE FOTBAL. Va fi un drum lung, greu, sinuos, dar la căpătul lui ne vom putea bucura de plăcerile oferite de sportul rege în condiţii pe care mureşenii le merită. Azi am simţit că experienţa lui Bölöni a urnit lu-crurile din loc. Am iniţiat chiar în paginile acestui ziar un sondaj de opinie prin care vă rugăm să ne scrieţi dacă vreţi să avem un stadion european şi o echipă de fotbal reprezentativă la nivel naţional. Poveştile, neînţelegerile, orgoliile sunt de domeniul trecutului. Nimic nu mai trebuie să poată opri acest demers, chiar dacă ştim cine este singurul care se va opune.
Concret, Consiliul Jude-ţean va solicita Guvernului României ca întreg Complexul Sportiv ce conţine Stadionul Municipal, Sala Polivalentă şi Patinoarul să treacă în patrimoniul judeţului şi, printr-un plan temeinic, să înceapă reabilitarea acestora. Că durează cinci, opt sau zece ani, nu contează. Mureşenii trebuie să aibă un spaţiu, un templu în care să facă mişcare şi să se bucure de sport. Mi s-au părut atât de simple lucrurile asistând la această primă întâlnire încât, fără exagerare, am început să simt respiraţia arenei după marcarea golului. Nu a fost acceptată varianta privatizării Complexului, pentru că nu trebuie decât să ne aducem aminte de terenul Electromureş, devenit între timp fabrică de medicamente, sau de alte stadioane din oraş devenite maidane de noroi şi zgură. Vorba lui Bölöni: Avem reprezentativitate la nivel guvernamental, să facem proiecte şi să beneficiem de aceşti miniştri!
Lungul drum al oraşului Târgu-Mureş cu echipă de fotbal în Divizia A şi cu stadion municipal de nivel european a început…

de Aurelian GRAMA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.