Flori de Paşte Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

Flori de Paşte

973_Flori.gifTeatrul de Vară a găzduit luni seară spectacolul Flori de Paşte, la care au participat toate ansamblurile Societăţii Culturale Mioriţa: Şireagul, Minişireagul, Mioriţa, Izvoraşul, Dor mureşean şi Răsună codrul. Coordonaţi de Gheorghe Vanga, peste 420 de copii cântă şi dansează în fiecare săptămână în cadrul Societăţii Culturale Mioriţa.
"Am încheiat parteneriate cu Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei, aşa că am început să convingem şi şcolarii şi liceeni să ni se alăture", spune Gheorghe Vanda. În acest moment, Colegiul Al. Papiu-Ilarian şi Grupul Şcolar Ion Vlasiu, precum şi şcolile generale 1, 2, 11, 17, 12, 13, 6, 7, 5 au cel puţin un ansamblu sau grup de dans modern. În cadrul Mioriţa activează şi o clasă de canto, cu nouă copii. "Trei fete din această clasă, liceene la Papiu – Laura Olteanu, Liliana Pop şi Teodora Suciu – vor participa la emisiunea Moştenitorii. Sunt extrem de talentate", mărturiseşte Vanda. În acelaşi timp, ansamblul Mioriţa va fi prezent la ediţia din 15 mai a emisiunii "Duminica în familie", moderată de Mihaela Rădulescu, iar pe 1 iunie Izvoraşul şi Minişireagul vor lua parte la Spectacolul de Gală organizat în Parcul Cişmigiu din Bucureşti. Ansamblurile sunt coordonate din 6 instructori, care sunt, la rândul lor, dansatori ai Şireagului. "Am observat că dacă tinerii îi învaţă pe tineri este mult mai simplu şi eficient", spune Gheorghe Vanda. Acesta, împreună cu Alexandru Şandor sunt şi profesori de canto. Ansamblurile repetă intens de două ori în fiecare săptămână, timp de cinci ore.
"Înainte de '89 erau în Mureş 20 de trupe de dans şi eram unii dintre cei mai buni din ţară", îşi aminteşte profesorul. Una dintre cele mai mari griji ale coordonatorilor sunt costumele, care sunt păstrate cu grijă. Anul trecut, cu ajutorul părinţilor,
s-au confecţionat 80, iar acum sunt în lucru încă 40.
Pentru Festivalul Inernaţional de Folclor, care se va desfăşura la Târgu Mureş în perioada 20-26 iunie, artiştii pregătesc programe speciale. În plus, au fost invitate şi opt ansambluri din alte ţări, dintre care şase, din Croaţia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Italia şi Grecia, au confirmat deja participarea. "Am primit la rândul nostru trei invitaţii pentru anul acesta, în Italia, Bulgaria şi Croaţia, iar anul viitor vom merge în Cehia şi Grecia", precizează Gheorghe Vanda.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE