Jandarmeria mureşeană are o nouă structură Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

Jandarmeria mureşeană are o nouă structură

980_Jandarmeria.gifNoua organizare a Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Mureş a scos din circuit 174 de jandarmi. Astfel, le la jumătatea lunii martie s-au retras toate posturile de jandarmi temporare şi permanente care funcţionau pe teritoriu, în prima fază din Râciu, Miercurea Nirajului, Sînpaul, Acăţari, Cuci, Şăulia, iar apoi cele permanente din Band, Sărmaş, Sovata, Sângeorgiu de Pădure, Iernut, Gurghiu. La începutul acestei luni s-au desfiinţat şi secţiile de jandarmi din Târgu Mureş, Sighişoara, Târnăveni, Luduş şi Reghin.
Odată cu retragerea efectivelor jandarmeriei teritoriale au fost redimensionate structurile IJJ Mureş, prin înfiinţarea unui detaşament mobil format din trei plutoane de jandarmi. Personalul detaşamentului este format din patru ofiţeri, 36 de subofiţeri şi 27 de jandarmi angajaţi pe bază de contract.
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale, efectuarea actelor necesare începerii urmăririi penale sunt atribuţii ce revin tot jandarmilor. “Avem şi noi o groază de probleme. Transporturile speciale, de exemplu, de trotil, dinamită, clor, substanţe care pot crea probleme mari. Monitorizăm mii de tone aici în judeţ”, a spus col. Marius Bonţeanu, şeful jandarmilor mureşeni.
Noua structură a IJJ Mureş este compusă dintr-un comandament, comanda unităţii, servicii şi compartimente de muncă, un detaşament mobil de jandarmi, două detaşamente de pază şi protecţie instituţionalizată şi un detaşament de jandarmi constituit din efectivele care depăşesc statul de organizare. Tot în cadrul inspectoratului funcţionează o structură de cercetare-documentare cu atribuţii specifice pe linia documentării pentru executarea misiunilor specifice de ordine publică şi protecţie instituţionalizată.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE