Zile europene la Gimnaziul Europa Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Zile europene la Gimnaziul Europa

995_Zile.gifPentru elevii şi profesorii de la Gimnaziul Europa, aceste zile sunt unele de sărbătoare. Începând de ieri şi până în 9 mai şcoala găzduieşte o serie de manifestări festive, prilejuite de celebrarea Zilei Europei. Pentru a se face cunoscută, sâmbătă, 7 mai, unitatea şcolară organizează şi o zi a porţilor deschise.

Zilele Gimnaziului Europa oferă elevilor prilejul de a sărbători, prin diverse activităţi interactive, împlinirea unui an de la atribuirea noii denumiri (Gimnaziul Europa), dar şi Ziua Europei, în spiritul promovării valorilor europene în rândul elevilor. În ultima perioadă conducerea unităţii şcolare a întreprins numeroase demersuri pentru ca unitatea şcolară să fie una dintre cele mai frumoase din oraş. Specificul unic, curtea interioară şi clădirile în stil vechi au fost perfect valorificate, suprafaţa interioară fiind complet reamenajată, iar elevii au acum la dispoziţie miniparcuri în pauzele recreative.
Încă de ieri a debutat şirul activităţilor festive, atât pentru elevii din clasele primare cât şi pentru cei din ciclul gimnazial, care au inclus concursuri sportive, concursuri de cântece populare, simpozioane, mese rotunde, concursuri de recitări, lansări de reviste şcolare sau chiar concursuri de prăjituri.
Astăzi sunt programate concursuri interdisciplinare, concursuri de desene pe asfalt, sesiuni ştiinţifice, o expoziţie de proiecte ale elevilor cu cele mai frumoase locuri de vizitat din Europa, montaje literare artistice, şi serbări. Mâine este Ziua Porţilor Deschise, aşadar toţi cei care vor să descopere mediul educaţional oferit de unitatea şcolară sunt aşteptaţi să-i treacă pragul. Tot mâine sunt programate concursuri de cultură generală şi expoziţii diverse.
Luni, de Ziua Europei, sub genericul “Ziua Europei e şi Ziua Şcolii noastre” vor avea loc activităţi dedicate Zilei Europei desfăşurate în Centrul Civic al oraşului, un program artistic susţinut de elevii claselor a VIII-a, iar după-amiază este programată o festivitate de premiere specială pentru toţi cei care au crescut prestigiul unităţii şcolare prin rezultate la olimpiade şi alte concursuri şcolare.
Printre colaboratorii şi invitaţii sărbătorii Gimnaziului Europa se află reprezentanţi ai IŞJ Mureş, CJ Mureş, Prefecturii, Primăriei municipiului şi ai Şcolii Generale “Gh. Şincai” din Râciu.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE