Florea vrea liceu la Sindicat Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Florea vrea liceu la Sindicat

1022_Florea.gifBisericile maghiare vor primi înapoi bunurile confiscate

Primarul Dorin Florea este conştient că, deşi în primă instanţă la Târgu Mureş a primit câştig de cauză, imobilele care adăpostesc clădirile liceelor “Unirea” şi “Bolyai” vor fi retrocedate în cele din urmă foştilor proprietari, respectiv bisericilor istorice maghiare. Florea spune că în condiţiile în care în pachetul de legi privind retrocedările nu vor fi incluse propunerile lui, administraţia locală de la Târgu Mureş va fi pusă în situaţia de a găsi o soluţie pentru funcţionarea şcolilor.
Cum bugetul local nu îşi va permite să achite chiria de 10 euro pe metrul pătrat solicitată de foştii proprietari, Florea spune că a început deja identificarea unor terenuri pe care să fie construite viitoarele campusuri şcolare. Primarul susţine însă că a găsit chiar un spaţiu adecvat care să adăpostească una din şcolile care vor fi evacuate.
“Clădirea sindicatelor este o clădire propice să adăpostească un colegiu naţional, dar trebuie să negociem cu sindicatele”, a precizat Florea, care susţine că terenurile aflate în acest moment în proprietatea Primăriei sunt improprii construirii unor campusuri şcolari, pentru care a estimat o suprafaţă minimă de 14 hectare de teren. În ceea ce priveşte clădirea sindicatelor, Florea susţine că aceasta a aparţinut municipalităţii şi că, dacă ar fi retrocedată, problema s-ar simplifica. De asemenea, primarul a declarat ieri că se gândeşte la o serie de parteneriate cu unele instituţii descentralizate şi ministere care deţin terenuri pe raza municipiului Târgu Mureş, în special în cartierele Unirii şi Livezeni. În atenţia primarului se află de asemenea şi unele cazarme aparţinând MapN.

n Edy MÃRCUŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE