Construcţii turceşti Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Construcţii turceşti

1032_Constructii.gifRecai Duzkesen este din Turcia şi are 40 de ani. De şase ani locuieşte în Reghin, unde a venit pentru a construi, prin firma pe care o conduce, SC In-Tes Srl, fabrica de cherestea SC Prolemn SA. După mulţi ani, timp în care a fost în topul marilor afacerişti din judeţ, o greşeală l-a făcut să piardă aproape totul… Ca să poată rezista, a vândut aproape tot, dar nu a renunţat la afacere. Acum societatea e din nou în ascensiune, iar perspectivele sunt bune.

Reporter: Povestiţi-ne ce s-a întâmplat cu In-tes şi din ce cauză au fost atâtea reduceri de personal.
Recai Duzkesen: In-tes este o societate ce oferă servicii de construcţii Prolemnului. Din cauza unei proaste contabilizări a societăţii am avut de plătit amenzi de peste 12 miliarde lei către Finanţe. De la 300 de angajaţi am ajuns să avem 55. Sunt aşa puţini oameni deoarece construcţia pentru Prolemn s-a încheiat, dar urmează să fie construite şi anexele, pe care tot noi le vom realiza. Vom face tot cât am făcut până acum, deoarece oferim construcţii şi pentru Kastamonu AS din Turcia, o firmă uriaşă de care aparţine şi Prolemn. Aceasta, în schimb, nu se ocupă doar cu cheresteaua, ci şi cu produsele chimice.
Rep.: Aţi reuşit să vă acoperiţi datoriile?
R.D.: Cu noile investiţii am reuşit să acoperim datoriile şi dorim să începem o nouă lucrare.
Rep.: Ce anume, mai exact?
R.D.: Noi am terminat construcţia Prolemnului, dar acum este nevoie de o retehnologizare a fabricii, de care tot noi ne vom ocupa.
Rep.: Cum aţi procedat după ce aţi pierdut atâţia bani?
R.D.: Acum suntem deosebit de precauţi şi ce am pierdut vrem să recuperăm şi, evident, urmează o nouă investiţie. Prolemn va investi foarte mult în fabrică, iar asta înseamnă că şi noi vom avea mult de muncit. Nu vor mai fi blocări din partea autorităţilor, noi am dorit întotdeauna din partea lor un sprijin şi nu un blocaj din cauza intereselor financiare.
Rep.: Dacă vor fi lucrări mari înseamnă că se vor face şi angajări…
R.D.: Da, în perioada următoare cred că vor fi angajaţi vreo 300-400 de muncitori.

A consemnat
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE