PNA este îngrozit de achitarea Andreei Ciucã Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

PNA este îngrozit de achitarea Andreei Ciucã

1023_PNA.gifLa termenul de luni, în procesul desfăşurat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, intentat judecătorului Andreea Ciucă, PNA a apelat din nou la tertipuri ieftine l Deşi au solicitat vizionarea casetei pretinsului flagrant de luare de mită, PNA nu a fost în stare să-şi desemneze un reprezentant care să apese pe butonul videoplayerului l Îngroziţi că judecătorul Ciucă ar putea fi achitată, procurorii PNA aplică tactica inculpaţilor de amânare sine die a procesului de la ÎCCJ l "Este o premieră naţională ca PNA să împrumute obiceiurile inculpaţilor", a declarat judecătorul mureşean

Judecătorul Andreea Ciucă a organizat ieri în redacţia cotidianului nostru o conferinţă de presă pentru a sesiza tertipurile ieftine la care procurorii PNA apelează pentru a tergiversa pronunţarea unei hotărâri în procesul aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi în care este inculpată.
"Vreau să vă anunţ o premieră naţională, şi anume că PNA a împrumutat obiceiurile inculpaţilor şi apelează la tactica potrivit căreia o cauză amânată nu este o cauză pierdută. În majoritatea cauzelor este exact invers, dar se pare că PNA nu mai ştie ce să mai facă pentru a trage de timp, pentru a nu se pronunţa o hotărâre a Înaltei Curţi", a sintetizat judecătorul ceea ce s-a întâmplat la termenul de luni de la ÎCCJ. În timpul procesului, după ce la termenul anterior PNA solicitase vizionarea pretinsului flagrant de luare de mită, iar instanţa încuviinţase prezentarea acestei probe şi ceruse PNA să-şi desemneze un reprezentant care "să utilizeze aparatele", procurorul de şedinţă a recunoscut că "suntem în imposibilitate de a prezenta acest om", solicitând o nouă amânare. Acest tertip al procurorilor PNA survine după ce timp de trei luni s-a precizat în timpul fiecărei şedinţe de judecată că se va viziona caseta după audierea tuturor martorilor, iar la penultimul termen s-a amânat pronunţarea tocmai pe motiv că va fi vizionată caseta şi va avea loc pledoaria finală.
În schimb, luni, procurorul PNA nu a fost în stare nici măcar să indice persoana care a fost desemnată pentru "a apăsa pe butonul videoplayerului", după cum a remarcat judecătorul Ciucă, toată strategia PNA mirosind a sfidare a instanţei şi a teamă de a pierde un proces mult mediatizat şi prezentat ca o victorie a incoruptibililor în lupta împotriva corupţiei. Şi care, fie-ne permis, este străveziu de subţire…

Amarie, în pericol de dispariţie …

Motivaţia apelării la aceste trucuri ieftine ar fi că, în situaţia unei achitări a judecătorului Ciucă, scaunele procurorului general al PNA, Ioan Amarie, şi, respectiv, al adjunctului său, Gheorghe Şuhan, s-ar clătina serios, iar în al doilea rând procurorii PNA duc o campanie de manipulare a media, de sensibilizare a jurnaliştilor, în scopul de a forţa o nouă trimitere în judecată a Andreei Ciucă înainte de pronunţarea unei hotărâri a instanţei supreme în dosarul aflat acum pe rol.
De asemenea, în contextul înaintării spre aprobarea Parlamentului a pachetului de legi privind organizarea judecătorească şi funcţionarea instanţelor, modificări susţinute de către ministrul Justiţiei, Monica Macovei, şi care creează premisele de a schimba şefii instanţelor şi a parchetelor din ţară, o achitare în cazul judecătorului ar însemna în mod automat sfârşitul erei tartorilor enumeraţi mai sus, la vârful PNA.
Apelând la această nouă tergiversare – care va fi, probabil, sancţionată de către judecătorii din completul ÎCCJ, procurorii PNA beneficiază de alte trei săptămâni de graţie, următorul termen fiind stabilit pentru 30 mai.
Judecătorul Ciucă a declarat că va depune astăzi o plângere de abuz împotriva procurorilor PNA pentru amânarea nejustificată a soluţionării procesului în care este inculpată.

Ligia VORO

4 Judecătorul Ciucă a fost reţinută şi apoi arestată de către procurorii PNA în 5 iunie 2003, în urma unui aşa-zis flagrant de luare de mită. Între timp, denunţătorul – Viorel Ţibrea, patronul PREMACO – a recunoscut în şapte declaraţii, din care trei date în faţa instanţei supreme, că banii au fost de fapt un împrumut. De asemenea, aşa-zisa casetţ a flagrantului este o compilaţie – ca să nu spunem fals -, de pe care lipsesc anumite frânturi din discuţia între judecătorul Ciucă şi denunţător, dar care, ciudat, surprinde imagini şi din biroul unde s-ar fi desfăşurat flagrantul, dar şi din curte, acţiune ce nu ar fi putut fi, tehnic vorbind, surprinsă pe aceeaşi casetă.

4 De asemenea, nici celelalte infracţiuni pe care judecătorul le-ar fi săvârşit nu sunt susţinute de probe – sustragerea de documente, fals, uz de fals. Cât despre penibilul dosar de hacker, e ridicol să mai amintim de el, acesta făcând subiectul mai multor articole publicate în cotidianul nostru.

"Dacă PNA a blocat cauza şi eu sunt în imposibilitatea de a mă prezenta la PNA în următoarele trei săptămâni, întrucât instanţa mi-a pus în vedere ca până la termenul din 30 mai să depun concluziile scrise şi nu voi pierde vremea la PNA pentru a le spune a zecea oară acelaşi lucru, când în joc este propria mea apărare, viaţa şi libertatea mea", a declarat judecătorul Ciucă legat de noua adresă a PNA Târgu Mureş prin care este chemată să îi fie prezentat dosarul de urmărire penală referitor la acuzaţiile de hacker a bazei de date a Tribunalului Mureş şi Curţii de Apel Târgu Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE