DSP face bilanţul Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

DSP face bilanţul

Conform datelor Serviciului de Inspecţie Sanitară din cadrul direcţiei, inspectorii DSP Mureş au realizat anul trecut 5.566 de controale, soldate cu 650 amenzi în valoare totală de 833.793 RON, suspendarea temporară a activităţii în 170 de instituţii şi societăţi şi anularea avizelor de funcţionare în alte şase.
"Controalele au fost realizate în 11 domenii de activitate", a declarat Gabriela Uifălean, şeful serviciului. În domeniul alimentar au avut loc 2.617 controale, în urma cărora au fost aplicate 403 amenzi, în valoare de 558.132 RON. A fost suspendată temporar activitatea în 101 unităţi alimentare mureşene, iar în alte trei autorizaţia a fost anulată. Au mai fost realizate 58 de controale în domeniul apei şi 255 în cel al deşeurilor. Au fost inspectate 803 de instituţii de învăţământ şi au fost aplicate 28 de amenzi în valoare de 30.900 RON. "În acest moment există 17 unităţi sanitare fără autorizaţie de funcţionare, iar altor 41 le-am refuzat acordarea vizei anuale", a declarat directorul DSP Mureş, Silviu Morariu.
Nici instituţiile din domeniu nu au scăpat de sancţiunile inspectorilor sanitari, din cele 703 controlate, 88 fiind amendate cu o sumă totală de 88.700 RON.
În 2005, mureşenii au depus la DSP 164 de reclamaţii, toate fiind rezolvate de inspectorii sanitari.

În luna decembrie au fost controlate 192 de unităţi de alimentaţie, de unde au fost recoltate 33 de probe de mâncare gătită, au fost aplicate 36 de amenzi şi suspendate temporar cinci autorizaţii de funcţionare. Tot în decembrie au fost controlate 44 de brutării şi patiserii, fiind aplicate 7 amenzi, în 11 fiind suspendată temporar activitatea. "Deficienţele au fost legate de igiena personalului, neefectuarea la timp a controalelor medicale, inexistenţa condiţiilor de igienă a lucrătorilor, dar şi lipsa unui spaţiu propriu pentru spălarea navetelor", a declarat Gabriela Uifălean.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE