Home / Uncategorized / Înlesniri pentru întâlnirea cu anticorupţii

Înlesniri pentru întâlnirea cu anticorupţii

2936_burta.gif
Foştii şefi ai Finanţelor mureşene, Lucian Savu şi Sorin Lazăr (foto), sunt la un pas d a fi trimişi în judecată. Procurorii DNA au finalizat dosarul în care sunt implicate 18 persoane, angajaţi în Finanţe. Aceştia sunt învinuiţi că ar fi înlesnit acordarea de eşalonări la plata bugetului de stat pentru mai multe societăţi comerciale din judeţ. Faptele au fost comise în perioada 2000-2004, societăţile vizate de anticorupţi fiind cele care au beneficiat în mod repetat de aceste înlesniri. Potrivit unor surse din DNA, învinuiţilor urmează să li se prezinte materialul de urmărire penală în această săptămână. Cei doi "grei" din dosar, Lucian Savu şi Sorin Lazăr, consideră că nu au greşit cu nimic, deoarece au urmat procedura prevăzută de lege. Dacă Lazăr a fost mai rezervat în declaraţii, fostul director s-a lansat cu seninătate într-o teorie în care s-a încurcat singur. Iniţial, Savu a spus că nu ştie de continuarea acestui dosar (nu a negat că ar exista), ca până la urmă să spună că nu ştie cine sunt ceilalţi, deoarece "este probabil o strategie a anchetatorilor, să nu luăm legătura unii cu alţii, să punem la cale cine ştie ce".
Savu a mai afirmat că semnătura lui există pe acele documente de eşalonare dat fiind faptul că era şeful instituţiei, însă asta nu înseamnă neapărat că este şi vinovat. El nu a putut preciza dacă este sau nu cineva vinovat de faptele din dosar, dar a spus că la reeşalonări lucrează mai mulţi angajaţi. Fostul director a lăsat să se înţeleagă că el a semnat ca primarul.
Nici anchetatorii nu sunt mai generoşi cu informaţiile, însă surse din Justiţie dau ca sigură vizita de săptămâna trecută a finanţiştilor la DNA.
Necazurile celor doi, Savu şi Lazăr, au început, ca o coincidenţă, tocmai când au căzut în dizgraţiile formaţiunilor din care fac parte, PSD şi PNL.

Cora MUNTEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunţ – SDEE Mureş

În atenţia consumatorilor de energie electrică! Vă aducem la cunoştinţă că în perioada următoare se …