Home / Social / O viaţă pentru CFR

O viaţă pentru CFR

Distribuie

2943_ceferistul.gif
După ce a terminat Liceul Industrial, Liviu Timar, acum în vârstă de 43 de ani, s-a angajat, în urmă cu 22 de ani, la CFR. De-atunci a urmat numeroase cursuri de specializare. "Am mai multă şcoală decât ani", spune zâmbind Liviu. Pentru fiecare post pe care l-a ocupat, a făcut un curs de specializare şi de fiecare dată când i s-a ivit ocazia să avanseze, nu ezita să se apuce din nou de învăţat. Prima dată când a intrat în CFR, a lucrat pe postul de întreţinere locomotivă. După ce a făcut cursuri de conductor de tren, a practicat această meserie timp de doi ani. Mai apoi, după alte cursuri, a fost numit impegat de mişcare, dar nu s-a oprit aici. A fost şi controlor de trafic călători, revizor de bilete, conductor de tren la bagaje. "Sunt un om ambiţios şi îmi place să învăţ cât mai multe. De-asta am urmat atâtea cursuri. La un moment dat am fost operator chimist. Apoi am lucrat în mină, pe postul de mecanic, la departamentul responsabil cu partea hidraulică. Am urmat alte cursuri şi m-am angajat ca reglor de strunguri automate. Am avut parte de tot felul de locuri de muncă şi fiecare a fost interesant în felul lui", povesteşte Liviu Timar.
Momentan lucrează pentru CFR Mesageria, dar nici acum nu ar refuza să mai facă nişte cursuri de specializare. "Colegii râd şi spun că am mai multe diplome decât ani. Dar mie mi-a făcut plăcere să învăţ mai multe meserii şi să citesc", spune Liviu.
În timpul liber merge la pescuit sau îşi ajută fiul. "Sunt pasionat de electronică, iar fiul meu cu asta se ocupă, aşa că, ori de câte ori am ocazia, îl ajut", spune Liviu. Este căsătorit de 19 ani, are doi copii şi spune că este fericit şi mândru de familia lui. "Pentru mine, familia este foarte importantă. Îmi place să-mi petrec timpul liber alături de ei. Asta pentru că muncesc foarte mult şi îi văd destul de rar", mărturiseşte ceferistul.

Sorina SZAKACS


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.