Fesul este la putere Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Fesul este la putere

2962_fesul.gifApariţia preşedintelui Traian Bãsescu pe Valea Oltului, cu fesul lui şugubãţ, a fost o ştire mult mai interesantã decât blocarea circulaţiei în zonã. Şeful statului a satisfãcut rapid curiozitãţile presei şi a declarat cã şi-a cumpãrat fesul pe vremea când era marinar din Singapore cu o lirã sterlinã. La preţul de astãzi, vreo 50 000 de lei vechi. Având în vedere cã obiectul este de firmã, Paul&Shark, este greu de crezut cã a costat mai puţin decât o cãciuliţã de Obor. Ziariştii de la Academia Caţavencu susţin cã a fost o diversiune, fesul fiind cadou de Crãciun de la fiica sa Ioana, achiziţionat dintr-un celebru magazin din Viena.
Este mai puţin important de unde are Bãsescu fesul, însã este posibil ca oameni politici, şi nu numai sã-i urmeze gestul. Nu-i de colo sã-ţi pui pe scãfârlie o cipilicã de firmã, chiar dacã în provincie nu sunt apreciate la adevãrata lor valoare, produsele de firme, dacã nu sunt costume, cãmãşi sau paltoane.
De obicei, prefectul Ciprian Dobre nu poartã nimic pe cap, oricât ar fi de frig, aşa cã un fes ar fi numai bun. Cum a devenit apolitic, Dobre are libertatea de a-şi cumpãra fesul chiar de la Paul&Shark, numai aşa sã-i facã în ciudã preşedintelui. În ceea ce priveşte culoarea, ar fi indicat sã fie alb. Cã dacã e portocaliu se interpreteazã şi nici nu merge la tenul lui. Albastru, nici atât.
Nici la primarul Dorin Florea nu merg culorile închise, dar nici aprinse. Aşa cã eternul alb este o culoare foarte potrivitã. Eventual, sã nu existe conflicte între instituţii, albul lui Dobre poate fi cu tentã de cacao cu lapte (cãcãniu), iar la Florea, alb-cenuşiu.
La Emil Groza ar merge orice culoare, mai rãu decât peruca nu poate fi nimic. Totuşi, ca un pesedist care se respectã, ar putea risca un roşu înflãcãrat.
Pentru alţi doi potenţiali purtãtori de fesuri, Marko Bela şi Borbely Laszlo, culorile nici nu se discutã. Musai sã fie o combinaţie roşu-alb-verde, cu "tulipanul" în frunte. Dacã fac un lobby puternic, sprijiniţi de ungurii din afara graniţelor şi de guvernul de la Budapesta, aleşii UDMR ar putea convinge conducerea Paul&Shark sã facã fesuri numai în culorile reprezentative pentru minoritatea maghiarã.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE