Home / Politic / Blocaj la fileul lui Boc

Blocaj la fileul lui Boc

Distribuie

2988_bok.gif
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat la Târgu Mureş că nu acceptă nici o modificare a Statutului Legii Minorităţilor, aşa cum ar dori partenerii de coaliţie, referindu-se în special la PD, care a respins categoric actuala formă a documentului.

„Am discutat cu liderii PD, e adevărat mai mult prin presă, şi le-am explicat că dacă doresc să intre în PPE (Partidul Popular European) trebuie să-şi însuşească valorile europene, dar şi o atitudine europeană. Valorile europene sunt incompatibile cu retorica ultranaţionalistă. Noi, UDMR, suntem demult în marea familie europeană, iar PD are statut de observator. Oricum, nu i-am şantajat. În politică trebuie să fii apt de a face un compromis", a declarat Marko Bela, referindu-se la speculaţiile făcute în presă potrivit cărora UDMR intenţionează să blocheze intrarea PD în PPE. Liderul maghiar a mai spus că UDMR doreşte să sprijine PD, dar acesta este obligat să-şi reconsidere poziţia în problema minorităţilor. „Noi vom fi întrebaţi în legătură cu PD şi vrem cu tot dinadinsul să avem o părere pozitivă despre ei, avem tot interesul ca acest partid să devină membru cu drepturi depline în PPE. Cu condiţia ca PD să-şi schimbe abordarea cu privire la Statutul Minorităţilor. Nu există nici un şantaj. Nu cred că m-aţi auzit pe mine să folosesc această expresie deşi ne-am înţeles asupra legii, ei au venit după aceea cu condiţii. Că votează dacă noi acceptăm eliminarea unor dispoziţii. Şi eu aş fi putut să vorbesc atunci de şantaj, dar nu am făcut-o", a spus Marko Bela. Care a mai afirmat că UDMR doreşte să păstreze această coaliţie nu să o distrugă adăugând că în acest an prioritatea absolută este integrarea în UE.
Emil Boc, liderul PD, este politicianul care respinge categoric anumite fragmente din Legea minorităţilor, referitoare la autonomie, dar Marko Bela nu îşi doreşte un alt partener de negocieri. El consideră că Boc este doar mai pripit în declaraţii din cauză că este şi mai tânăr. Oricum UDMR nu acceptă nici o modificare care ar schimba esenţa legii. Liderul Uniunii a lăsat să se înţeleagă că a obosit din cauza inflexibilităţii partenerilor în ceea ce priveşte această lege care a monopolizat mai mult de jumătate din anul trecut, iar acum discuţiile s-au reluat tot pe această temă.
„Această lege este importantă pentru noi, nu lezează cu nimic interesele majorităţii. Oricum, au fost amendamente pe marginea legii şi am acceptat anumite modificări", a spus Marko Bela.
Liderul maghiar a mai spus că anul 2006 ar trebui să fie un an istoric pentru România, ultimul în afara UE. Marko Bela crede că semnalele din exterior sunt pozitive, în ceea ce priveşte aderarea iar UDMR doreşte să fie un factor de stabilitate în viaţa politică. Politicianul consideră că şi în privinţa combaterii corupţiei lucrurile evoluează bine.

Cora MUNTEAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.