Criminalii din Râciu au fost prinşi Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 276 Vizualizări

Criminalii din Râciu au fost prinşi

Crima din comuna Râciu, săvârşită în noaptea de Crăciun a fost soluţionată, iar vinovaţii au ajuns după gratii. Vă reamintim că în ziua de Crăciun, Postul de Poliţie Râciu a fost anunţat că într-un şanţ de pe raza localităţii a fost găsit un bărbat mort. Victima, Dorinel M., de 31 ani, domiciliat în satul Sânmărtinu de Câmpie, a fost la colindat, la diferite persoane pe raza comunei, împreună cu alţi tineri. Pe fondul consumului de alcool a avut loc o altercaţie, iar victima a fost agresată fizic de doi tineri. Aceştia l-au lovit pe Dorinel cu pumnii şi picioarele, în zona capului şi corpului, iar apoi l-au abandonat în şanţul unde a fost descoperit. În urma efectuării autopsiei medico-legale, s-a stabilit că moartea a fost violentă, iar cauza morţii a fost stopul cardio-respirator ca urmare a politraumatismului cranio-cerebral prin agresiune. Echipa operativă care a început cercetările în acest caz a reuşit să-i identifice pe autori: Ioan S., de 34 ani, şi Avram E., de 20 ani, ambii din comuna Râciu, şi ambii suferind de afecţiuni psihice.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus la data identificării cercetarea autorilor în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, cei doi fiind internaţi în Clinica Psihiatrie I Târgu Mureş, în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice. Expertiza a stabilit că, în momentul săvârşirii infracţiunii, cei doi aveau discernământ. Cei doi au fost arestaţi, pe o perioadă de 30 zile, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. * Aceste crime au fost săvârşite din diferite motive, dar, în final, se ajunge la acelaşi rezultat, prinderea şi pedepsirea autorilor. În anul trecut am avut un număr de 15 omoruri deosebit de grave, două dintre ele sesizate la un interval de doar 3 ore, ceea ce a presupus multă muncă. Agenţii petrec zile şi nopţi la faţa locului, alte ore de cercetări amănunţite şi audienţe pentru ca autorii să fie identificaţi.
Livia Popa, purtător de cuvânt IPJ Mureş

* Cei doi tineri implicaţi în crima de la Râciu sunt oligofreni de gradul 1, respectiv gradul 2. Expertiza psihiatrică a evidenţiat însă faptul că aceştia aveau discernământ în momentul comiterii omorului.
Hecser Laszlo, director IML Mureş

(S.S.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE