Home / Meniu Principal / Știri / Externe / Fonduri insuficiente

Fonduri insuficiente

Distribuie

Cheltuielile financiare necesare pentru combaterea unei posibile pandemii de gripă aviare sunt incomensurabil mai mici decât consecinţele reale pe care le-ar putea avea o eventuală epidemie globală, a estimat consilierul directorului general al Organizatiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan. Responsabila OMS a opinat că se aud deja voci care susţin că, prin direcţionarea celor mai importante fonduri pentru combaterea unei eventuale pandemii de gripă aviară, OMS îşi va reduce cheltuielile pentru campaniile sale de combatere a SIDA, poliomelitei şi tuberculozei. "Considerăm că eforturile noastre sunt justificate", a apreciat Margaret Chan în numele forului mondial, estimând că pentru stoparea răspândirii gripei aviare va fi nevoie de fonduri mai mari decât cele estimate până în prezent de specialişti, care variau între 1,2 şi 1,5 miliarde de dolari. Reprezentanta OMS a asigurat că în eventualitatea apariţiei unei pandemii a gripei aviare se creează de pe acum stocuri de Tamiflu, fiind deja distribuite aproximativ 50 de milioane de doze de acest preparat pe plan mondial. În opinia sa, se va recurge la acest vaccin doar în cazul unei pandemii globale. (I.B.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Excelența Sa Iacob Prada: „Munca mea în ambasadă este să reconstruiesc raporturile economice cu ţara respectivă”

DistribuieDiplomația românească în Orientul Mijlociu are un reprezentant aparte în persoana Excelenței Sale Iacob Prada, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.