Home / Monden / Femei nestresate

Femei nestresate

Distribuie

3035_feme.gif
De multe ori privim cu invidie tenul unei femei de 70 de ani, pe care abia îndrăzneşte să îşi facă loc un rid. Şi acela de expresie. Dacă întrebăm specialista cosmeticiană ne spune că acest lucru se datorează tenului gras, care împiedică formarea ridurilor. Şi, adaugă ea, datorită lipsei stresului. Majoritatea femeilor ajung să facă alergie numai când aud cuvântul "stres", dar de multe ori este şi un paravan pentru toate problemele şi bolile. Specialiştii ne sfătuiesc să evităm stresul, însă mulţi dintre ei sunt la fel de stresaţi şi, cu tot autocontrolul, nu-l pot evita. Totul a devenit o sursă de stres, dar stă în puterea noastră să încercăm atenuarea, chiar eliminarea condiţiilor care îl generează.
Bărbaţilor le este mult mai uşor să evite stresul; ies la o bere, joacă fotbal, privesc o femeie frumoasă, etc. Femeile, pe lângă responsabilităţile profesionale se confruntă cu o grămadă de alte probleme: copiii, gătitul şi curăţenia în casă, complexele create de faptul că ele nu pot arăta bine din cauză că nu au timp să meargă cel puţin o dată pe lună la un salon de înfrumuseţare.
Sunt totuşi câteva trucuri care te pot scăpa de stres şi acestea nu sunt recomandări ale cine ştie cărui specialist, ci a unei femei de peste 70 de ani, al cărei ten este aproape perfect.
l Să îţi pui în ordine priorităţile şi să îţi faci o listă, pe termen scurt (o zi) sau pe maximum o săptămână. Dacă ai sentimentul că tu eşti cea care controlezi situaţia, nimic din ceea ce este neprevăzut nu-ţi poate strica dispoziţia.
l Când lucrurile se complică, peste puterea ta, cere ajutor, apelează la prieteni. Nu este deloc un lucru rău sau ruşinos să-ţi cunoşti limitele. Gândeşte-te cine te poate ajuta cu adevărat, nu-ţi propaga necazul din disperare la toată lumea. Există sigur o persoană apropiată care te poate ajuta.
l Să ai puterea să gândeşti optimist; dacă ai obiceiul să faci din orice fleac o tragedie numai tu eşti cea care ai foarte mult de suferit. Când ţi se întâmplă ceva rău, imaginează-ţi că ar fi putut fi mult mai rău. "Bine că nu a fost mai rău"- aşa să îţi spui întotdeauna când se întâmplă ceva neplăcut.
l Să ştii şi să vrei să delegi sarcinile. Ziua are totuşi numai 24 de ore, tu eşti doar un om şi dacă vrei să le faci singură pe toate, sigur vei eşua într-o criză de nervi. Iar a doua zi, când te vei uita în oglindă, vei constata că încă un rid îşi face apariţia. La birou ai colegi sau subalterni- obişnuieşte să împarţi cu ei sarcinile. Acasă ai copii şi soţ- responsabilizează-i! Dacă vei trăi cu obsesia că numai tu le poţi face bine pe toate, în afară de faptul că vei fi foarte obosită fizic, vei fi terminată şi psihic.
l Să ştii să-ţi respecţi planurile pentru timpul liber. Nu e vorba numai de zile libere şi concedii, ci de jumătăţile de oră pe care le poţi "fura" pentru a te remonta. Încearcă să ieşi în oraş la o cafea cu cea mai bună prietenă, impune-ţi să nu vorbeşti de problemele de acasă sau de la birou, fă conversaţie pe orice temă amuzantă. Fă-ţi timp să ieşi la film la cinematograf, să citeşti ultimul best-seller. Ideal este să poţi face în fiecare zi mişcare. Asta nu înseamnă neapărat sală de fitness zilnic. Plimbă-te pe unde îţi face plăcere. Deşi eşti tentantă, datorită devotamentului matern, să-ţi iei şi copiii cu tine, fă un sacrificiu şi uneori plimbă-te singură prin parc sau locuri liniştite. Te va ajuta să-ţi pui în ordine gândurile şi planurile.
l Respiră adânc şi zâmbeşte din suflet măcar o dată pe zi.
Nimic din toate acestea nu presupune mari investiţii. Şi atunci de ce să nu-ţi dăruieşti o viaţă fără stres?

Cora MUNTEAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sighișoara medievală: de vorbă cu vizitatorii

DistribuieSighișoara Medievală din acest an a avut parte de mii de vizitatori care i-au călcat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.