Poştaşii nu fură de două ori Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Poştaşii nu fură de două ori

Ziua de pensie este aşteptată cu sufletul la gură de fiecare pensionar din judeţ. Singura sursă de venit a acestor bătrâni este înscrisă pe cuponul de pensie. Poştaşii sunt cei care ar trebui să le facă o bucurie, măcar o dată pe lună, acestor oameni. Însă nu toţi sunt la fel de cinstiţi, iar pentru unii tentaţia banilor învinge zâmbetul de bucurie de pe feţele pensionarilor.

Împinşi de munca grea, de lipsa concediilor şi presaţi de sărăcia în care locuiesc în mediul rural, poştaşii din trei sate mureşene au profitat de faptul că au asupra lor cupoane de pensii şi şi-au rotunjit, pentru o scurtă bucată de vreme, veniturile.
Primul caz de acest fel s-a înregistrat în vara anului trecut în localitatea Cecălaca, unde poştaşul, pe parcursul a mai multor luni, a semnat în fals cupoanele de pensie şi a rămas cu banii. Valoarea prejudiciului s-a ridicat la aproximativ 80 de milioane de lei.
Cel de-al doilea caz, s-a petrecut la începutul lunii august, în satul Filitelnic, conmuna Bălăuşeri. Aici, timp de trei luni, mai mult de patru pensionari au rămas fără singura lor sursă de venit, iar poştaşul a reuşit să strângă 25 de milioane de lei.
Ultimul caz depistat, s-a înregistrat la Bahnea în satul Lepindea, unde, prejudiciul a fost mai mic, undeva la 10 milioane de lei vechi. Aici, pentru pensionari au rămas fără venit, unul din ei pe o perioadă de 2 luni, iar ceilalţi doi pe o perioadă de o lună.

Controale în teritoriu

Cazurile de furt au fost depistate la controalele organizate de "comisari" în teritoriu. "Avem angajate 18 persoane, care se ocupă de controale în teritoriu, pe întreg cuprinsul judeţului. Aceşti "comisari" fac rapoarte zilnice şi verifică cam 20 de mandate în fiecare lună. Verificarea se face în teritoriu, se merge direct la pensionar acasă", a precizat Ioan Covaciu, şeful OPDC Mureş.
Aceste cazuri au fost depistate doar după câteva luni, pentru că conform declaraţiilor, oamenii nu au avut curaj să depună plângere sau să facă sesizare împotriva poştaşului.

Datorii plătite

Aceste trei cazuri izolate şi petrecute la interval de câteva luni unul de celălalt, a concluzionat faptul că nu a existat nici o conspiraţie din partea poştaşilor, aşa cum s-a sugerat la început. "Cei trei, care se fac vinovaţi de însuşirea sumelor de bani destinate pensiilor, au fost daţi afară şi momentan sunt cercetaţi în stare de libertate pentru infracţiunea de furt calificat", a precizat Covaciu.
Toţi pensionarii care au fost păgubiţi în cele trei cazuri depistate până în acest moment, şi-au primit pensia, iar sumele sustrase de foştii poştaşi au fost recuperate în întregime.

Eu nu concep aşa ceva. Sunt banii lor, munciţi de-o viaţă. Nici măcar un leu nu are voie să lipsească din acea pensie. Fiecare leu este penal. Vinovaţii nu prea au avut ce să spună în momentul în care au fost puşi în faţa faptului descoperit. Puţini recunosc că au luat acei bani, asta pentru că le este ruşine. Sunt şi ei oameni simpli, sensibili, trăiesc în aceeaşi sărăcie şi sunt împişi de tentaţii. Trbuie să avem grijă cu ei, pentru că tentative de suicid au mai existat şi nu vrem să se întâmple asta. Sunt şi ei oameni.
Ioan Covaciu,
şeful OPDC Mureş

Sorina SZAKACS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE