Moldovan – 600.000 de dolari pe an Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Moldovan – 600.000 de dolari pe an

3072_moldovan.gif
Aceasta este suma pe care o poate câştiga mureşeanul Flavius Moldovan în China, dacă va semna contractul cu echipa de fotbal Changchun Yatai, unde evoluează de mai bine de un an şi craioveanul Corneliu Papură. Moldovan a fost pus pe lista de transferări de Rapid în toamna anului trecut, din motive disciplinare, iar până acum nu şi-a găsit echipă. Fundaşul de 29 de ani s-a aflat în tratative cu o formaţie din Israel, dar nu s-a înţeles cu oficialii respectivei grupări. Prin impresarul lui, târgumureşeanul Tiberiu Petriş, a ajuns la formaţia chineză Changchun Yatai. Dacă oficialii echipei din China nu-i vor găsi nici un cusur la vizita medicală, fotbalistul va evolua alături de Corneliu Papură începând din februarie. Changchun Yatai a promovat în prima ligă chineză la finalul ediţiei trecute de campionat.
Din contract, primă de instalare şi prime de joc, Flavius Moldovan ar putea aduna peste 600.000 de dolari pe sezon. Contractul reprezintă cam o treime din această sumă. Jucătorul a mai avut oferte din Elveţia şi Rusia, dar varianta China pare să fie cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar.
Din păcate, acest pas îl va îndepărta şi mai tare pe fotbalistul târgumureşean de echipa naţională de fotbal a României, unde anul trecut Moldovan a făcut câteva meciuri bune. Majoritatea fotbaliştilor care evoluează în campionate mai puţin cunoscute, cum este cel chinez, au şanse foarte mici să mai prindă echipa naţională. Pentru fotbalistul de 29 de ani, prioritară este, însă, latura financiară, iar din acest punct de vedere transferul în China este un demers logic.

Florin Marcel

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE