Dorin Florea nu şi-a respectat promisiunea Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

Dorin Florea nu şi-a respectat promisiunea

Majoritatea banilor alocaţi din bugetul local al oraşului Târgu Mureş pe anul 2005 au fost utilizaţi cu altã destinaţie. Revoltãtor. Viceprimarul Barczi Gyozo spune cã singurul vinovat pentru aceastã situaţie este primarul Dorin Florea, care alocã bani din buget dupã bunul sãu plac. Am stat de vorbã cu domnul viceprimar cu ocazia prezentãrii oficiale a baschetbaliştilor americani aduşi la Târgu Mureş de BC Mureş, unul dintre cluburile sportive nedreptãţite anul trecut.
* Rep: Ce se întâmplã cu banii care au fost alocaţi din bugetul local pentru activitãţi sportive, dar care nu au fost viraţi niciodatã?
B. Gy.: Aceşti bani au intrat în fondul de rezervã al oraşului şi au fost utilizaţi cu alte scopuri, decât destinaţia iniţialã. Anul trecut Consiliul Local a alocat 1,8 miliarde de lei (vechi) pentru a susţine activitatea sportivã localã. Din banii aceştia, echipei de baschet i-au revenit 111 de milioane. Foarte puţin, având în vedere ce s-a reuşit. Cred cã BC Mureş merita sã primeascã mult mai mult, pentru a fãcut cel mai mult. Iniţial, când s-a reînceput activitatea baschetbalisticã cu participarea în Divizia B, aceasta a fost promisiunea autoritãţilor locale ca în caz de promovare sã se aloce clubului o sumã considerabilã care sã facã posibilã menţinerea echipei în primul eşalon valoric şi crearea condiţiilor pentru a reuşi rezultate notabile. Din pãcate domnul primar nu şi-a respectat promisiunea. Ştim cu toţii cã împarte banii aşa cum crede el de cuviinţã. Spre nenorocul nostru nu avem posibilitatea juridicã de a acţiona împotriva dânsului în cazul neîndeplinirii hotãrârilor Consiliului Local, nici consilierii, nici viceprimarii.
* Rep: S-ar putea schimba ceva începând de anul acesta?
B.Gy.: Nu ştiu. La întrebarea aceasta ar putea rãspunde numai domnul Dorin Florea. Noi facem lobby pentru sport în fiecare zi, în fiecare sãptãmânã. Aşa am fãcut şi anul care a trecut, aşa facem şi acum. Deşi el a promis cã va plãti sumele votate de consiliu, şi chiar era de datoria lui sã o facã, pentru cã el face parte din executiv, banii au fost viraţi doar într-o micã parte. Din pãcate instituţiile statului abilitate sã controleze activitatea primarului par cã nu-şi fac datoria, de vreme ce neîndeplinirea hotãrârilor consiliului nu atrage dupã sine nici un fel de sancţiuni.
* Rep: Domnul primar nu trebuia sã fie aici astãzi?
B.Gy.: Nu ştiu. N-am cunoştinţã dacã a fost sau nu a fost invitat la aceastã prezentare. În orice caz cred cã nici nu venea, chiar dacã era invitat. Ce putea sã spunã? Cã nu plãteşte? (D.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE