Home / Sport / Dorul de salã plinã la Târgu Mureş

Dorul de salã plinã la Târgu Mureş

Distribuie

3103_dorSala.gifSosirea baschetbaliştilor americani la Târgu Mureş poate determina schimbarea viziunii autoritãţilor locale asupra finanţãrii activitãţii sportive. Aceste lucru a fost remarcat de consilierul judeţean Constantin Amza, care a participat la prezentarea oficialã a noilor achiziţii ale formaţiei masculine de baschet BC Mureş Târgu Mureş.

Constantin Amza este de pãrere cã procesul de relansare al baschetului târgumureşean a ajuns, prin achiziţiile efectuate, la etapa a doua. „Acum un an, domnul Lazãr Dorin – care este dupã pãrerea mea sufletul acestei acţiuni – ne-a adunat pe noi, câţiva consilieri locali, judeţeni, reprezentanţi ai prefecturii în strada Sinaia, la sediul dânsului. Pe atunci echipa nu era înscrisã nici mãcar în liga a doua. Curând însã am avut ocazia sã vedem meciuri de Divizia B, echipa reuşind sã intre, dupã numai un an, în Divizia A. Formaţia s-a luptat în tur, a ieşit cu o vitorie, şi acum, iatã, a ajuns în etapa a doua când au fost aduşi aceşti trei jucãtori strãini care vor sã ne ajute sã intrãm în play off. Aceasta ar fi echivalentã cu clasarea între primii opt la sfârşitul returului şi pãstrarea locului în Divizia A pentru campionatul care urmeazã", a spus consilierul judeţean.
El este de pãrere cã acum este nevoie, mai mult decât oricând, de suportul consistent al comunitãţii locale. „Sã nu ne îmbãtãm cu apã rece! Noi, oficialitãţile locale, consilieri locali şi judeţeni trebuie sã alocãm cât mai mulţi bani din bugetul local pentru baschet, pentru baschetul masculin, pentru aceastã echipã. Pe mine personal mã doare sufletul când citesc prin presa sportivã cã în alte judeţe consiliile dau câte 4-10 miliarde pentru a susţine o echipã reprezentativã a judeţului, şi noi nu reuşim sã dãm nici mãcar câteva sute de milioane sã ţinem o formaţie", a creionat pe scurt tabloul situaţiei Constantin Amza.
Consilierul este, dupã spusele sale, mare amator de sport. El participã la toate manifestãrile care au loc la Sala Polivalentã şi constatã cu întristare cã tribunele rãmân mai mereu goale, spectatorii putând fi numãraţi pe degete. Aceastã situaţie, crede alesul judeţului, trebuie schimbatã prin aşezarea activitãţii sportive pe baze noi. „Sala aceasta frumoasã din Târgu Mureş nu este plinã niciodatã, din pãcate. Eu particip la toate manifestãrile sportive, şi de baschet, şi de volei, şi de handbal şi mi-e jenã când mã uit şi numãr câte persoane sunt acolo. Sper ca prin aducerea acestor trei jucãtori sã începeţi Dvs., cei de la Baschet Club sã umpleţi aceastã salã. Cred cã suntem datori ca toţi cei care mergem acolo, de la prefect, subprefect, preşedinte de consiliu judeţean, consilieri, sã plãtim biletul de intrare pentru a ajuta aceastã echipã prin forţe proprii, nu numai prin funcţiile pe care le avem. Sunt convins cã o sã facem treabã bunã împreunã pe aceastã activitate de naturã sportivã, de baschet masculin în Târgu Mureş care a fost şi rãmâne încã sportul numãrul unu în oraş. Nu este nici fotbalul, nici nataţia, nici voleiul. Acestea toate au fost trecãtoare. De când mã ştiu eu, din 1956, baschetul a fost sportul numãrul unu – şi masculin, şi feminin. Mi-e dor sã vãd Sala Polivalentã plinã de spectatori, de târgumureşeni", a conchis consilierul judeţean Constantin Amza. (D.T.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.