Sighişoara nu are medicamente Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 351 Vizualizări

Sighişoara nu are medicamente

Materialul "Sãnãtatea dupã teroare", apãrut ieri în Zi de Zi, a iscat o serie de controverse la Sighişoara. Câţiva medici sighişoreni au semnalat faptul cã au primit telefoane din partea conducerii Spitalului Municipal din Sighişoara, în care au fost chestionaţi dacã au discutat cu reporterii Zi de Zi. Reacţiile pacienţilor nu au ezitat sã aparã.

Katarina Muller s-a prezentat joi dimineaţã la Urgenţa spitalului, jumãtate din faţã fiindu-i umflatã. Medicul de gardã era Marinela Niţu care, conform directorului DSP Mureş, Silviu Morariu, se aflã în relaţii contractuale cu spitalul, nefiind însã angajatã, deoarece acest lucru nu a fost posibil, pe fondul îngheţãrii posturilor bugetate din sistemul sanitar.
Persoanelor care o însoţeau pe pacientã li s-a recomandat sã cumpere Ketonal şi Piafen, deoarece la Urgenţã medicamentele nu existau. Dupã acordarea ajutorului de urgenţã, pacienta a refuzat internarea, pe fondul refuzului anterior al medicului ORL, Carmina Târcoveanu, de a se prezenta la Urgenţã pentru a examina pacienta. "Eram cu Marin Rohan şi cu femeia de serviciu Ileana Şoleru, de la Pediatrie, când doamna doctor Niţu a chemat-o pe doctoriţa Târcoveanu, iar aceasta a refuzat, pe motiv cã nu are luminã destulã sã o examineze pe pacientã", declarã Stela Rupa. "Doamna doctor ne-a spus de ce are nevoie şi am mers la farmacie. Am plãtit 137.000 de lei. Nu era vorba de bani, ci doar de principiu", povesteşte Stela Rupa, care spune cã a rugat femeia de serviciu sã meargã la faramacie pentru a cumpãra medicamentele.
Directorul spitalului, Aurelia Maşca, a negat marţi cã spitalul nu ar avea medicamente şi a afirmat cã farmacia are medicamentele şi materialele sanitare de bazã.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE