Captura iernii la Sânpaul Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Captura iernii la Sânpaul

3115_capt.gif
Mureşeanul Szakacs Alexandru se poate considera un pescar împlinit. Zilele trecute, el a prins o ştiucă de toată frumuseţea. "Monstrul" are peste un metru lungime şi cântăreşte
11 kilograme. Isprava lui Szakacs îi va face, cu
siguranţă, invidoşi pe mulţi colegi de breaslă.
Săptămâna acesta a fost una pe care mureşeanul Szakacs Alexandru o va ţine minte toată viaţa. În ciuda frigului puternic, aşa cum face un pescar adevărat, Szakacs şi-a luat undiţa şi a ieşit pe râul Mureş în căutarea unui loc unde apa nu a îngheţat. Efortul pescarului nu a fost zadarnic. Twisterul din cârlig şi-a făcut datoria şi a înţepat o ştiucă pe care o visează mulţi pescari. Un exemplar de 11 kilogarme, cu o lungime de peste un metru a ajuns acasă la pescarul din Sânpaul.
În scurt timp, captura lui Szakacs a făcut senzaţie printre localnici, dar cea mai surpinsă a fost soţia pescarului, obişnuită să vadă de la tovarăşul ei de viaţă doar promisiuni. De data aceasta, soţia lui Alexandru a rămas fără replică. După ce şi-a revenit din uimire, ea a început deja să-şi facă planuri legate de modul în care va găti ştiuca. Gândurile ei nu sunt împărtăşite totalmente de norocosul pescar. Lui Szakacs Alexandru nu prea îi venea să facă bucăţi mândreţea de ştiucă, dar a fost conştient de faptul că prea multă vreme nu are unde să o ţină.
Legat de senzaţia trăită în momentul capturării frumosului exemplar, pescarul a spus că a avut foarte mari emoţii, în ciuda faptului că pescuieşte de multă vreme şi a trecut prin multe de când se află pe malurile apelor. Szakacs a mai povestit că lupta cu "monstrul" nu a fost foarte grea, dar i-a dat senzaţii greu de descris în cuvinte.
Pescarul din Sânpaul a mărturisit că peştele de 11 kilograme a fost cel mai mare pe care l-a prins în materie de ştiucă. Szakacs a măsurat bine exemplarul capturat şi-a făcut poze şi a spus că îl va trimite la o revistă de specialitate pentru ca şi alţi pescari să-l poată vedea.
Chiar dacă este foarte frumoasă, captura pescarului din Sânpaul nu suprinde foarte tare. Începând de la zona Braţului Mort, de lângă fosta insulă a Partidului, din Târgu Mureş, până spre Luduş, de-a lungul timpului au fost prinse exemplare frumoase de ştiucă. Este adevărat că în ultima vreme numărul ştiucilor mari prinse pe râul Mureş a fost mai mic. Printre capturile frumoase poate fi amintită şi cea reuşită în urmă cu aproximativ 2 ani de Adrian Şăulean, un tânăr din Târgu Mureş care a prins pe Braţul Mort o ştiucă de 7 kilograme.

Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE