Home / Sanatate / Elicopterul SMURD rămâne la sol

Elicopterul SMURD rămâne la sol

Distribuie

Elicopterul SMURD Târgu Mureş este testat în aceste zile de către o echipă tehnică a Unităţii Speciale de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Testele, efectuate şi de o echipă de piloţi, au loc fără echipament medical şi echipa medicală la bord. "Reprezentanţii MAI au început miercuri testele pe elicopter", a declarat Cristian Boieriu, medic adjunct în cadrul SMURD. Elicopterul SMURD nu a mai fost folosit din 9 ianuarie, când un elicopter de acelaşi tip, care aparţinea SMURD Iaşi, s-a prăbuşit la câteva minute de la decolare. De atunci, Ministerul Administraţiei şi Internelor a decis păstrarea la sol a elicopterelor SMURD din Târgu Mureş şi Bucureşti, până când va fi realizat un raport care să arate că aparatele de zbor nu prezintă riscuri tehnice. "Se realizează nişte verificări deoarece elicopterul nu a fost folosit pentru două săptămâni şi este normal acest lucru", a declarat Sorin Ursuleanu, purtător de cuvânt al Unităţii Speciale de Aviaţie din cadrul MAI. Ursuleanu a precizat că ancheta privitoare la accidentul aviatic de la Iaşi este în desfăşurare. "Comisia de anchetă analizează toate informaţiile de la comisia de zbor şi cea tehnică, iar cercetările continuă", conform purtătorului de cuvânt, încă nu s-a luat vreo decizie privind utilizarea elicopterelor SMURD. (C.A)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.