Frigul ameninţă peştii din lacuri Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

Frigul ameninţă peştii din lacuri

Îngheţurile puternice generate de temperaturile scăzute din ultimele zile nu pun în pericol peştii din apele curgătoare, însă pot fi foarte periculoase pentru cei aflaţi în lacurile artificiale sau în cele naturale, cu un nivel scăzut de apă şi neoxigenate.
"În apele curgătoare există o permanentă oxigenare, pentru că gheaţa apare doar la suprafaţă. Deci nu este nici un pericol în momentul de faţă. Probleme mari pot apărea primăvara, când vin sloiuri mari de gheaţă, ce riscă să radă fundul albiei, unde stau de regulă peştii. Acum, frigul şi gheaţa nu sunt periculoase. În schimb, pot să aibă probleme serioase cei care cresc peşti în lacuri. În acestă perioadă este neapărată nevoie de copci, pentru ca apa de sub gheaţă să fie oxigenată", a spus Pompei Muică, directorul Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit.
În cazul în care administratorii lacurilor nu asigură o oxigenare eficientă a apei, ei riscă să piardă aproape tot peştele. Probleme grave pot să apară mai ales la bălţile în care nivelul apei este foarte scăzut. (F.M.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE