Produsele naturiste înving gerul Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Produsele naturiste înving gerul

In perioada de iarnã, toate persoanele spun cã tenul le este uscat. Cosmetologul Adriana Graur, de la Salonul Figaro, spune cã de fapt aceasta este mai degrabã o exprimare greşitã. Toate tipurile de ten sunt mai puţin protejate împotriva agresiunilor externe. Tenul este mai sensibil la variaţiile de temperaturã şi reţine mai puţinã apã în piele", explicã Adriana Graur.

Pielea îşi pierde strãlucirea, devine asprã şi dureroasã, dând senzaţia de disconfort. Odatã cu vremea rea se accentueazã şi ridurile. Atenuarea lor poate fi fãcutã printr-un tratament cosmetic adecvat. Pentru a reda elasticitatea pielii, se amestecã în pãrţi egale suc de ceapã, miere şi cearã. Se încãlzeşte amestecul într-un vas, se lasã sã se rãceascã şi se amestecã pânã devine o pastã cremoasã. Se aplicã pe faţã dimineaţa şi seara şi se lasã sã acţioneze un sfert de orã. Rezultatele devin vizibile în câteva zile. |nsã acest aspect depinde de adâncimea ridurilor.
|n perioada rece trebuie folosite crème grase, iar o datã pe sãptãmânã se poate încerca un procedeu special. O bananã micã se coace şi se amestecã cu o linguriţã de miere de salcâm şi un cartof bine fiert, pânã devine o pastã. Se aplicã masca pe faţã timp de 15 minute, apoi se clãteşte cu apã cãlduţã, dar nu apã de la robinet, ci apã fiartã în prealabil.
"Nu uitaţi totuşi de tratamentele din cabinetele cosmetice, care vin în ajutorul îngrijirii zilnice", precizeazã Adriana Graur.
|ngrijirea pãrului
Şi pãrul suferã din cauza vremii nefavorabile. Existã persoane care îşi expun constant pãrul unor tratamente cosmetice agresive: permanent, vopsire, întindere. "Calitatea pãrului este datã de foarte mulţi factori externi şi interni. Pãrul, pielea şi unghiile sunt oglinda sãnãtãţii organismului. Aportul insuficient de zinc şi seleniu se asociazã cu cãderea accentuatã a pãrului", precizeazã, , hair stylist la acelaşi salon.
Calciul pantotenat pãstreazã culoarea naturalã a pãrului, biotina are efect benefic asupra firului şi pielii capului, iar zincul este esenţial pentru producerea oxizilor nucleici ce asigurã o notã normalã a creşterii pãrului.
Pe lângã balsamuri, putem apela în aceastã perioadã şi la tratamente naturiste cu vitamine.
Pãrul uscat se clãteşte cu apã sau cu o infuzie de rozmarin, salvie şi sunãtoare. Dacã gradul de deterioare nu este foarte mare, puteţi încerca gãlbenuşul de ou amestecat cu o lingurã de miere şi una de bere neagrã. Pentru pãrul gras se recomandã trei cepe macerate şi se freacã, din douã în douã zile rãdãcina pãrului, apoi se clãteşte.

Laura IONESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE