Spectacol sub panou Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Spectacol sub panou

3138_panou.gif
Ziua Z pentru baschetul târgumureşean, sâmbătă, 28 ianuarie 2006 a adus faţă în faţă formaţia reînnoită a BC Mureş şi vicecampioana ţării, Dinamo Erbaşu Bucureşti. O partidă cu final cunoscut (scorul: 64:89), dar parcă niciodată nu exista mai mult decât acum speranţa în a furniza o surpriză de proporţii. Speranţă ce, din păcate, nu şi-a găsit până la urmă materializarea prin fapte. Echipa a făcut însă sala plină la polivalentă, ceea ce nu s-a mai întâmplat cam de multă vreme la Târgu Mureş.

Terry Cooper, Gerrald Cannon, Dwayne Burton plus Vajda Attila şi George Trif: acesta a fost cinciul de bază pe care l-a trimis în teren antrenorul târgumureşenilor, Mihai Corui în debutul partidei împotriva vicecampioanei, Dinamo-Erbaşu Bucureşti. BC Mureş, în această componenţă nu arăta deloc a echipă candidată la retrogradare, ci mai mult ca una care să lupte de la egal la egal cu marile puteri ale campionatului.
Dar să nu trecem la descrierea întâlnirii înainte să amintim că după prezentarea loturilor celor două echipe, domnului inginer Nicolae Viciu i-a fost decernat titlul de maestru emerit al sportului. Prezent la meci subprefectul Burckhardt Árpád a prezentat punctele de reper ale carierei celui care avea să primească diploma de excelenţă în ovaţiile sălii târgumureşene.
Aşadar o candidată la retrogradare, cu o singură victorie în campionat împotriva uneia dintre forţele campionatului, întărită serios, şi ea, în pauza competiţonală. Acest lucru însă nu s-a văzut în debutul meciului când ambele formaţii au adus în teren ceea ce aveau mai bun în loturile lor. Cei trei americani, sosiţi la Târgu Mureş nu cu mult timp în urmă, au fost foarte bine primiţi, atât de către echipă, de coechipieri, cât şi de suporteri, unii dintre aceştia afişând în debutul partidei un banner pe care scria Welcome Terry, Gerrald, Dwayne. Ambii au fost titulari, şi toţi au arătat că au baschetul în sânge. Cooper a fost coordonatorul care ştie să mânuiască mingea într-o o manieră încântătoare, Cannon a avut un capac şi două slam-dunkuri care au făcut deliciul tribunelor (ultimul dintre acestea fiind un coş de sus marcat pe deasupra a patru jucători aflaţi sub panou!), iar Burton a uimit mai ales prin uşurinţa cu care se mişca şi manevra balonul deşi jucătorii adverşi erau mai peste tot în jurul lui.
Dintre jucătorii autohtoni a surprins mai ales combativitatea lui Vrânceanu care de data aceasta a fost rău de tot în joc, recuperările sale, jocul de sub panoul advers şi capacul reuşit la Williams reprezentând tot atâtea motive să credem că dacă va continua tot aşa va deveni în scurt timp unul dintre punctele de bază ale formaţiei mureşene. Vajda în schimb trebuie să înveţe să-şi controleze nervii şi să fie mai atent când atacă adversarul. El a strâns foarte repede trei greşeli personale şi de aici la a fi eliminat nu mai este decât un pas, ceea ce s-a şi întâmplat, deşi antrenorul l-a scos, prevăzător, din joc în prima parte a întâlnirii. Arbitrii însă l-au vânat şi ceea ce anticipam, avea să se întâmple curând.
Ultimul, dar nu cel din urmă, George Trif, a început întâlnirea cu trac, dar şi-a revenit pe parcurs. A marcat primele puncte abia spre finalul primei reprize, iar în cazul lui pauza a venit într-un moment neprielnic. Deşi a marcat mai multe puncte în partea a doua a jocului, este nevoie de mult mai mult din partea lui pentru ca formaţia mureşeană să poată triumfa în final.
Din păcate BC Mureş a căzut pradă greşelilor de arbitraj, cei trei "fluieraşi" venind cu lecţia învăţată, de parcă Dinamo Erbaşu avea nevoie de ajutorul lor. Târgumureşenii au condus o singură dată, de-a lungul celor 40 de minute de joc, în minutul 3, când aveau un avans de două puncte, scorul fiind de 4:2. În scurt timp însă Dinamo avea să întoarcă rezultatul (6:9 în minutul 5), şi de aici încolo bucureştenii nu au mai scăpat meciul din mâini. Au fost, în mod cert echipa mai bună care nu avea nevoie de ajutorul cavalerilor fluierului. Ei au avut în Marjanovic şi Markovic doi oameni care marcau parcă din orice poziţie. Trebuie să remarcăm totuşi că primul excela mai ales la aruncările de la semidistanţă, iar ultimul era mai mereu faultat în situaţia de a marca, de aceea a avut posibilitatea executării a multor aruncări libere. Au mai excelat de la dinamovişti jucătorul de culoare Williams, respectiv Fometescu. O remarcă şi pentru Uche Iheadindu care însă a părut de multe ori surprins de replica viguroasă a mureşenilor: parcă i-a considerat o pradă prea uşoară…
Rezultat: BC Mureş Târgu Mureş – Dinamo-Erbaşu Bucureşti 64:89 (11:22, 22:23, 15:30, 16:14).
Au marcat: BC Mureş: Soós 2, Vajda 8, Mureşan 4, Burton 6, Brustur 2, Cooper 14, Puşcaş 2, Trif 8, Vrânceanu 4, Cannon 14;
Dinamo-Erbaşu: Iheadindu 11, Marianovic 20, Drăguşin 4, Vergu 5, Williams 19, Fometescu 12, Markovic 18.
Au arbitrat: Udrică Marius (Craiova), Prişcă Rareş (Mediaş), Epure Marius (Râmnicu Vâlcea).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE