Home / Uncategorized / Boema politicii

Boema politicii

Distribuie

3139_bo.gifMaria Precup, consiliei local în cadrul CL Reghin, s-a născut la 1 ianuarie 1955 în satul Habic, comuna Petelea. Este soţie, mamă şi bunică, o femeie foarte ocupată, dar care reuşeşte să găseasc loc pentru toate în viaţa ei. În puţinul timp liber găteşte într-un ritm scăpat de sub control. Mai are grijă de florile ei, plus o slăbiciune incredibilă pentru cei trei câini ai săi: un cocker, un husky şi un ciobănesc.

* Reporter: Vorbim de câini în plin scandal legat de moartea cetăţeanului japonez în Bucureşti. Ce părere aveţi despre măsurile luate?
Maria Precup: Am fost pornită pe Băsescu de fiecare dată când lua măsuri radicale împotriva câinilor fără stăpâni. Acum iarăşi nu e bine că se face, pentru că animalele sunt flămânde şi situaţia scapă de sub control. La Reghin animalele străzii sunt adunate în locuri speciale şi ne zbatem lunar să le asigurăm necesarul de hrană pentru depăşirea sezonului rece. Dar protecţia animalelor este un domeniu vast în care se face deocamdată foarte puţin.
* Rep.: Sunteţi un apărător al drepturilor omului?
M.P.: Ăsta e unul din motivele pentru care am ales această cale a politicii. Chiar intrarea mea în politică s-a petrecut pe fondul unor evenimente deosebite în urmă cu trei ani. Am considerat că PSD este singurul partid care este în stare să se ocupe de problemele celor 90% care au nevoie de protecţie socială. A fost o problemă de conjunctură, pentru că eu nu mă consider un om politic.
* Rep.:Totuşi sunteţi preşedintele PSD Reghin…
M.P.: Tot o problemă de conjunctură. La alegerile locale s-a făcut un sondaj de opinie, în urma căruia m-am plasat pe locul I la capitolele notorietate, imagine şi credibilitate. Atunci când am fost numită preşedinta PSD Reghin, Natea şi Cristi Georgescu nici măcar nu mă ştiau. Cred că a fost destul de neplăcut acel moment pentru unii, dar timpul vindecă răni mai ales că toată lumea şi-a dat seama că nu a fost nimic premeditat0.
* Rep.: Ca şi consilier reuşiţi să vă impuneţi idei personale sau de grup? Cum se lucrează în CL Reghin?
M.P.: Sunt singurul economist din comisia de urbanism a CL. La înce ut am simţit formarea unui "bloc compact" ca o respingere, dar acum situaţia este normală. Idei am avut. Dar foarte puţine au trecut de votul CL. Poate cea mai importantă victorie o consider blocarea celor 150 miliarde de lei luate de executiv pentru investiţii. Acum se regândeşte strategia investiţiilor în oraş şi sperăm să fie bine. O altă victorie, dacă se poate numi aşa, este deschiderea cu care apelează la mine oamenii Reghinului, care au probleme de rezolvat, atât la programul de audienţe de la partid, cât şi la locul meu de muncă. Atât cât pot îi ajut la rezolvarea problemelor sociale, unele mari, altele mai mici. Zilnic mă întâlnesc cu zeci de oameni cu necazuri mai mari sau mai mici. Fiecare dintre ei se simte însă mai bine dacă i se acordă atenţia cuvenită.
* Rep.: De unde această aplecare spre social?
M.P.: Cred că din copilărie. Părinţii mei erau oamenii simpli şi copilăria mea a fost marcată de multe neajunsuri. Am fost patru fraţi care visam la zile mai bune. Suntem trei surori care spuneam că atunci când vom fi la casele noastre o să avem cămări mari, pline cu de toate şi nu o să lăsăm pe nimeni să moară de foame. Acum am posibilitatea să ajut multă lume şi o fac. În ceea ce priveşte cămara mea are 26 mp şi e veşnic plină. În puţinul timp liber gătesc şi fac prăjituri pentru toată familia. Pentru noi, socrii, copii şi nepoţi. Şi pentru că mereu e prea multă mâncare, dăm şi la alţii care nu au. Discutăm uneori pentru că mă simt vinovată deoarece cheltui mult prea mulţi bani pentru mâncare. Şi am ajuns la concluzia că sufăr de un complex rămas de pe vremea copilăriei. Dar e un complex care mă deconectează, care îmi dă posibilitatea să mă desfăşor. Am avut masă cu 20 de aperitive şi 10 prăjituri. Cred că până la urmă sunt doar un om activ, care este veşnic deschis spre problemele şi dorinţele celor din jur.
A consemnat
Eugenia KISS


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Curăţenia de Primăvară – Primăria Reghin

DistribuieCOMUNICAT Municipiului Reghin, organizează în perioada 14 martie – 21 aprilie 2016, acţiunea de salubrizare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.