Mureşenii au donat pentru viaţã Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Mureşenii au donat pentru viaţã

3206_smurd.gifSMURD Târgu Mureş a prezentat ieri cea mai nouã achiziţie a serviciului, o ambulanţã modernã, care a fost plãtitã din suma strânsã în cadrul campaniei "100% pentru tine, 1% pentru SMURD". Efortul realizat de SMURD, Asociaţia de comunicare E.U.R.O.P.A., presã şi autoritãţi au dus la un succes naţional al campaniei, care a strâns 274.454,20 RON, cea mai mare sumã obţinutã la nivel naţional de o entitate non-profit. Totodatã, campania a obţinut şi Golden Award for Excellence la Gala Excelenţei în Relaţii Publice.
Ambulanţa, deşi este achiziţionatã la mâna a doua, reprezintã o realizare pentru sistemul de urgenţã, fiind complet şi modern utilatã. Consiliul Judeţean şi Local au sprijinit financiar iniţiativa SMURD, cu câte 3 miliarde ROL, pentru a fi asigurate condiţii propice pentru echipajele din zona Deda, Târnãveni, dar şi din Târgu Mureş. O altã ambulanţã va fi adusã în România la sfârşitul lunii aprilie.

Campania 2%

Utilizând noua prevedere a codului fiscal, prin care procentul care poate fi redirecţionat de populaţie cãtre o organizaţie negevernamentalã este de 2%, SMURD va lansa la sfârşitul lunii februarie campania "2% pentru SMURD", în care va încerca sã antreneze din nou sprijinul local şi judeţean.
În acest an, campania SMURD va fi una naţionalã, urmând ca fondurile sã fie direcţionate spre unitãţile SMURD din întreaga ţarã. "La Galaţi s-au alocat 650.000 de euro pentru dezvoltarea SMURD. La Hunedoara s-au achiziţionat deja cinci ambulanţe", a declarat Raed Arafat, medicul coordonator SMURD, care a subliniat astfel extinderea serviciului în întreaga ţarã.
Campania va dura pânã în 15 mai şi a fost pusã la punct împreunã cu acelaşi partener, Asociaţia de comunicare E.U.R.O.P.A.

Viitorul sunã bine

Parteneriatul pe care SMURD îl are cu Connex-Vodafone va continua şi în acest an. Compania de comunicaţii va oferi SMURD 270.000 de euro, constând într-o unitate de intervenţie, unicã în ţarã. Aceasta va fi compusã dintr-un spital de campanie cu 60 de paturi, care poate fi montat în 20 de minute şi care beneficiazã de încãlzire, dar şi de echipament de descarcerare. Unitatea poate fi folositã în cazul unor accidente grave şi de mare amploare sau catastrofe naturale.
Pentru 2006 se preconizeazã a fi realizat şi proiectul finanţat de guvernul Greciei, care va oferi un buget pentru spitalul regional de urgenţã care va fi realizat la Târgu Mureş.

Corina ALBOTA

La eveniment au participat reprezentanţi ai autoritãţilor judeţene şi locale, care au demonstrat astfel cã orgoliile şi conflictele pot fi depãşite pentru o cauzã socialã. Cu toate acestea, remarcile acide nu au lipsit, Dorin Florea fiind convins cã din cauza orgoliilor autoritãţile judeţene nu au reuşit sã realizeze un dispecerat judeţean de urgenţã.

Aceastã campanie nu s-ar fi putut realiza dacã structura SMURD nu era una credibilã pânã la capãt.
Petru Frãtean, vicepreşedinte al CJ Mureş

Mulţumesc târgumureşenilor cã au luat parte la aceastã campanie şi sunt mândru cã le sunt primar.
Dorin Florea, primarul
municipiului Târgu Mureş

Cred cã vom avea aceeaşi colaborare bunã şi în viitor în cadrul acestor campanii.
Ciprian Dobre,
prefectul judeţului Mureş

Mulţumesc tuturor celor care au fost alãturi de noi. Mai ales populaţiei, care ne-a demonstrat, ca şi în 1998, cã ne susţine.
Raed Arafat,
medic coordonator SMURD

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE