Home / Uncategorized / Viitorul vine din altă lume

Viitorul vine din altă lume

Distribuie

7143_ozn.gifOZN-uri. Cam aşa par să arate ultimele modele concept prezentate de marii producători auto la Salonul de la Detroit. Am făcut o selecţie cu cele mai senzaţionale modele.

Pare să semene cu bat-mobilul, din lateral seamănă cu o rachetă. Este vorba de Maybach Exelero, despre care poate fi de ajuns şi să spui 700 CP şi 351 km/h. Interzis celor care suferă de lipsă de personalitate, noul model Exelero are sub capotă un motor V12 biturbo, ajunge la 100 de kilometri pe oră în 4,4 secunde, cu o cilindree de 5.908 cmc. Modelul nu va fi produs în serie.
Chrysler este o marcă de lux. DaimlerChrysler s-a prezentat la Detroit cu două concepte. Unul dintre acestea, Chrysler Nassau este un coupe de lux în 4 uşi. Marca recomandă şi motorizarea.
Deşi are imaginea unei mărci "cuminţi", Ford a reuşit să surprindă cu modelul Reflex. Acesta este prevăzut cu un motor hibrid diesel-electric, cu interior flexibil realizat din materiale sintetice şi trăsături de siguranţă avansate.

Lexus LF-A Concept
Cei de la Lexus au prezentat conceptul LF-A, care se pare că va suferi numai câteva modificări infime înainte de a intra în producţie. Conceptul original a fost prezentat în 2005 tot la Detroit. Motorul a rămas acelaşi, V10 şi 500 CP pentru o viteză maximă de 320 de km/h.
Toyota a lansat conceptul FT-HS Hybrid Sports, un model echipat cu un motor V6 de 3,5 litri, ajutat de un propulsor hibrid, combinaţie ce ar putea produce un total de peste 400 de CP şi o acceleraţie 0-100km/h în aproximativ 4 secunde. Urcată pe jante de 21 de ţoli, realizat dintr-o compoziţie de fibre de carbon, FT-HS este o maşină sport pură, cu o dispunere perfectă a greutăţii: jumătate pe faţă, jumătate pe spate.

Volvo C30 Design Concept
"Ştim că numeroşi clienţi tineri sunt atraşi de brand-ul Volvo, dar nu pot găsi în gama noastră un model compact care să se potrivească cu gusturile şi nevoile lor. C30 a fost dezvoltat întocmai pentru aceştia", au anunţat reprezentanţii Volvo. Modelul prezentat de ei, C30 Design Concept aduce o vizibilă alură sportivă, două portiere, patru locuri individuale şi hayon realizat integral din sticlă.

Traian DELEANU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Curăţenia de Primăvară – Primăria Reghin

DistribuieCOMUNICAT Municipiului Reghin, organizează în perioada 14 martie – 21 aprilie 2016, acţiunea de salubrizare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.